Melbourne - tæt på naturen i Australien
Log ind Log ind
Melbourne - tæt på naturen

Melbourne - tæt på naturen

Vi er kommet til Australiens næststørste by Melbourne, der i mange år kæmpede med landets største by Sydney om at blive landets hovedstad. Men man valgte at lægge hovedstaden i Canberra.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Hotel Clarion Suites Gateway

Fra lufthavnen i Melbourne er der blot 30 minutters kørsel til vores hotel Clarion Suites Gateway, der består af små hotellejligheder med te-køkken. Vi er sent fremme og går straks til ro i de bløde senge efter den lange flyvetur. Først næste morgen opdager vi, at vi fra værelset har udsigt til Yarra-floden, der løber gennem Melbourne og efter en udmærket morgenmadsbuffet er vi klar til første udflugt.

Kænguruer i Woodland Historic Park

Vores lokal guide Jytte Ranjel, der er dansk, men som siden 1989 har været bosat i Australien sammen med sin mand, Michael, henter os på hotellet og kører os lidt uden for byen til Woodland Historic Park. Vi er jo kommet til et kontinent på den anden side af jorden, der som følge af landets isolerede udvikling har et dyreliv, der ikke findes andre steder i verden. Og netop her i dette beskyttede område lever flere af Australiens pungdyr bl.a. kænguruen. Der er dog aldrig garanti for at se vilde dyr, der frit kan bevæge sig overalt, selv om man har estimeret en bestand på 60 mio. kænguruer i Australien. Om dagen, når det er varmt, trækker dyrene ind i skoven for at hvile sig i træernes skygge, så de kan være svære at få øje på. 
Vi har dog ikke kørt længe før bussen standser og vi næsten lydløst lister ud for at se nærmere på et par kænguruer som sidder et stykke inde på en mark. Kænguruens naturlige instinkt er at flygte, når den ser mennesker, men vi når at skyde dem med vores kameraer, inden de forsvinder ind i skoven. Der findes 48 forskellige arter og dem vi her ser, er de grå kænguruer, og er blandt de største.

Rigt fugleliv

På en spadseretur ind mellem ældgamle træer, i et område som det kan have set ud da aboriginerne (det oprindelige folk), levede her, ser vi flere af Australiens spændende fugle. Bl.a. kakaduer, galah-papegøjer med lyserødt bryst og farvestrålende bjerglorier (regnbuepapegøjer) samt den frække kragefugl - australian magpie.
En lille flok kænguruer kommer hoppende imod os. De har endnu ikke set eller hørt os (vi er forholdsvis stille!) Men så snart de opdager os, drejer de ind i skoven, hvor de på afstand holder øje med os.

BBQ picnic i naturen

Efter spadsereturen har Jytte arrangeret en velkomstfrokost bestående af ægte australsk BBQ, hvor kødet grilles og nydes ude i naturen i skyggen af eukalyptustræerne.

Melbourne botaniske have

Tilbage i storbyen har vi resten af dagen og aftenen til fri disposition og vi vælger at spadsere over Yarra-floden og gennem forskellige parkanlæg til den botaniske have. Her er naturligvis et hav af flotte træer og blomster, men det er lige så meget for at se på de fremmedartede fugle som holder til her. Det var Baron Ferdinand von Mueller med danske aner, der grundlagde den botaniske have. Efter et besøg i det tropiske væksthus, hvor verdens største blomst er ved at afblomstre, går turen rundt om Ornamental Lake, der er omkranset med eksotiske planter. Her møder vi bl.a. purpur sumphøner, der også kaldes pukeko, ænder og en nathejre. Mest ejendommeligt er dog lyden af klokkefrøer, der slet ikke frembringes af frøer, men af fugle.

Aften i Melbourne

Vi synes, at mad er en vigtig del af ferieoplevelsen og denne aften spiser vi på den italienske Restaurant Soho, der ligger på Southgate på Yarra-flodens sydside. Stedet kan anbefales, ligesom det kan anbefales at spadsere en tur langs floden i sommervarmen og nyde belysningen af de imponerende bygninger.

I morgen skal vi se nærmere på Melbourne - Sporvognenes by. 

Fakta om Australien

Hovedstad i Australien er Canberra.

Befolkningstal: Ca. 25 mio.

Areal: Ca. 7.692.000 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 11.262 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Sydney med operahuset og Melbourne samt ørkenen med Ayers Rock (Uluru). Også Great Barrier Reef samt øen Tasmanien er velbesøgt.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Australien