Blandt suler på Cape Kidnappers, New Zealand
Log ind Log ind
Blandt suler på Cape Kidnappers

Blandt suler på Cape Kidnappers

På denne pragtfulde dag kører vi ca. 30 minutter ud til halvøen Cape Kidnappers, der afslutter Hawke Bay og her skal vi på tur med Gannet Safaris (gannet betyder sule på engelsk).

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Naturgenopretning på Cape Kidnappers

Vi kommer over i en mindre 4-hjulstrukken bus og kører gennem et privatejet meget smukt og kuperet landskab. En rigmand opkøbte området og byggede en eksklusiv 5-stjernet luksus lodge for velhavere, der her på The Farm kan være sikker på at være uden for paparazziernes rækkevidde. Skuespillere og andet godtfolk med pengepungen i orden holder ferie her og kan frit vandre rundt i området, spille golf på egen bane eller plaske rundt i spa-området. 
På halvøen bliver der også forsøgt naturgenopretning og i beskyttede områder har man sat den udryddelsestruede kiwi ud - og projektet ser ud til at lykkes.

Panorama over Hawkes Bay

Bussen holder på toppen af en stejl klint med en betagende panoramaudsigt ud over Hawke Bay, hvor vi inderst i bugten kan skimte Napier. Herefter går det videre ud i det kuperede terræn, hvor vi flere gange kører på en højderyg med stejle skråninger på begge sider af vejen. Det sidste stykke op til Cape Kidnappers yderste plateau er noget spektakulært og lider man af højdeskræk, er det bedst at lukke øjnene!

Tusindvis af suler

Det er et imponerende syn som møder os, da vi træder ud af bussen. Blot et par meter fra os ses tusindvis af suler og man mener, at her i alt er mere end 20.000 ynglende suler fordelt på flere sulekolonier i området. Dette er verdens største samling af suler på fastlandet. En sule glider en runde hen over vores hoveder og gør klar til landing. Det gælder om at lande så præcist som muligt ved partneren og deres unge. Men sulen er ikke helt opmærksom og lander i "fremmed territorium" og alle som kan nå at hakke og bide i den uheldige fugl, gør det. Så kan han lære det!

Suler hilser da på hinanden

Da sulen endelig er kommet på plads, hilser de voksne på hinanden ved at slå næbene sammen og så kan fodringen af ungen begynde. Her er unger i flere stadier fra nogle ganske små til nogle som er større end de voksne og snart skal til at lære at flyve. Den voksne sule er med sine 95 cm. blandt de største havfugle. Den har en ganske smuk tegning på næb som strækker sig om det kulsorte øje, der omkranses af en blå ring. Issen er gul og kroppen kridhvid med sorte vingespidser.

Besøget ved sulekolonien må betragtes som en af denne rundrejses højdepunkter. Et andet højdepunkt venter os i morgen, hvor vi besøger hovedstaden Wellington.

Fakta om New Zealand

Hovedstad i New Zealand er Wellington. Landet består af to hovedøer - Nordøen og Sydøen.

Befolkningstal: Ca. 4,5 mio.

Areal: Ca. 268.680 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 17.953 km.

Mest besøgte attraktioner: Aktiv ferie i de forskelligartede nationalparker samt aktivitetsbyen Queenstown

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Turistinformation: New Zealand