En fridag i Queenstown, New Zealand
Log ind Log ind
En fridag i Queenstown

En fridag i Queenstown

På denne dejlige forårsdag fortsætter rundrejsen i New Zealand over bjergene til den den smukt beliggende by Queenstown.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Blue Pools

Udsigten fra bilen bliver flottere og flottere og det er bare om at nyde det, for vi er på vores sidste køretur på denne rejse rundt i New Zealand. Dagens rute går over Haast pas, men vi har god tid, så vi spadserer en lille tur ind til de såkaldte Blue Pools. Her skærer floden sig ned i klipperne og her står kæmpestore laks og venter på at komme op i floden. Rundt omkring på stranden har folk stablet sten oven på hinanden som varder - måske i et ønsket om bedre vejr.

Blue Pools ved Makarora

Blue Pools ved Makarora

Rengøring af biler

Efter mere end en uge i bilerne skal de nu rengøres, telte renses og luftes og alt skal tørres af, hvilket sker på en lille campingplads. De sidste madvarer fjernes og efter en times tid kan vi fortsætte i en renere bil på den sidste etape af denne eventyrlige rejse.

Rengøring af biler så de er klar til næste eventyrlige rejse

Rengøring af biler så de er klar til næste eventyrlige rejse

Billedskønne søer

Vi kører ned langs de billedskønne søer Lake Wanaka og Lake Hawea til byen Wanaka, hvor vi har en time til at gå lidt rundt i byen.

Lake Wanaka

Lake Wanaka

Cardrona Hotel

På den videre vej sydpå møder vi en vejspærring, der fortæller, at landevejen er under reparation og derfor er lukket de næste timer. Heldigvis er det lige ud for det historiske hotel fra 1868 i Cardrona, og hvad er mere naturligt end at slå ventetiden i stykker med et glas koldt øl i hotellets hyggelige have?

Pause i haven ved Cardrona Hotel

Pause i haven ved Cardrona Hotel

Til Queenstown

Turen går derefter videre ad flot rute op over bjergkammen med fantastisk udsigt ned i dalen, og først på eftermiddagen er vi fremme ved hotel Queentown Lodge, der ligger lidt uden for selve Queenstown. Vi får hurtigt læsset bagagen af og går til byen - en spadseretur på ca. 20 minutter langs den smukke sø Lake Wakatipu. Det er en særdeles flot tur, hvor bjergene rejser sig på den anden side af søen. Det berømte dampskib Ernstlaw sejler i pendulfart mellem Queenstown og Walter Peak High Country Farm.

Lake Wakatipu ved Queenstown

Lake Wakatipu ved Queenstown

Aktivitetsby nr. 1

Langs stranden møder vi flere paradise duck og andre fugle, og det er en rigtig turistby vi kommer til. Den er da også kendt som New Zealands aktivitetsby no. 1. Her er masser af muligheder for aktiv ferie lige fra bungy jump til river-race i hurtiggående jetbåde, paragliding, mountainbike, vandreture etc.
Vi nøjes dog i eftermiddag med at sondere terrænet og lære byen lidt at kende, inden vi mødes til afskedsmiddag på en af byens mange gode restauranter.

Møde med stor Kiwi - New Zealands nationalfugl

Møde med stor Kiwi - New Zealands nationalfugl

Kiwi og Birdlife Park

Næste dag er der ikke programsat nogle aktiviteter for os, så vi er i dag helt overladt til egen fantasi, og efter morgenmaden begiver vi os igen ind til byen. Det kunne være interessant at møde en rigtig kiwi - altså den berømte fugl - der ikke kan flyve og som lægger æg så store at det ikke burde kunne lade sig gøre! Da fuglen er et natdyr og derfor yderst sjælden ses, er det klart, at bedste mulighed for at få kontakt med den lille fyr, er ved at opsøge den i et fuglereservat.
Vi er tilsyneladende tidligt ude, for fuglepasseren er endnu ikke kommer ud af fjerene, da vi kommer til parken, men efter ca. 15 minutters venten lykkedes det at få lukket os ind i huset, hvor kiwierne holder til. Og der er aktivitet. Øjnene vænner sig hurtigt til det svage lys og der inde bag glasvæggen går den underlige lille fyr. Helt så lille er han nu ikke. Vel en 40-50 cm. høj og hver gang han tager et skridt, er det som om han er ved at vælte over sine lange ben. Det ca. 20 cm. lange næb roder lidt rundt i jorden, men ellers vralter han bare frem og tilbage.
I den lille park er her mange andre fugle at se. Bl.a. den smukke, men ejendommelige pukeko og tui'en - en slags solsort med hvid hals, som synger aldeles smukt og den fandenivoldske kea - en grøn papegøje, der ikke går af vejen for at stjæle fra dig!

Kiwi og Birdlife Park i Queenstown

Kiwi og Birdlife Park i Queenstown

Queenstown Gardens

En lille halvø stikker ud i Lake Wakatipu og udgør Queenstown Gardens. Et motionsspor fører hele vejen rundt langs strandkanten og her er det muligt at få sig en løbetur. Vi har dog ikke tænkt os at få sved på panden i dag, men vælger at dase lidt rundt på halvøen og betragte de mange kæmpestore træer og ikke mindst de skønne rododendron, der står i fuld blomst lige nu. Efter et par timer er det tid til frokost og yderligere afslapning, så vi finder en restaurant og får lidt at spise, medens vi kan sidde og betragte turister og andet godtfolk jage forbi.

100-årig Giant Sequoia-træ i botanisk have - Queenstown Gardens

100-årig Giant Sequoia-træ i botanisk have - Queenstown Gardens

Tilbage i Auckland

Næste dag er vi tilbage i Auckland, der var udgangspunktet for denne New Zealands tur og der er tid til at spadsere lidt rundt i en af byens parker, slå et smut ned omkring havnen og ellers betragte nogle af de flotte bygninger, der rejser sig omkring os.
I morgen flyver over Sydney og Bangkok til Danmark efter en spændende vandreferie i New Zealand på flere steder, hvor turister normalt ikke kommer.

Sky Tower i Auckland

Sky Tower i Auckland

Fakta om New Zealand

Hovedstad i New Zealand er Wellington. Landet består af to hovedøer - Nordøen og Sydøen.

Befolkningstal: Ca. 4,5 mio.

Areal: Ca. 268.680 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 17.953 km.

Mest besøgte attraktioner: Aktiv ferie i de forskelligartede nationalparker samt aktivitetsbyen Queenstown

Mere information:

Rejsebureau: MyPlanet

Turistinformation: New Zealand