Præcolumbiansk kunst på Museo Larco i Lima, Peru
Log ind Log ind
Præcolumbiansk kunst på Museo Larco i Lima

Præcolumbiansk kunst på Museo Larco i Lima

Rundrejsen i det sydlige Peru afsluttes i hovedstaden Lima bl.a. med et besøg på Museo Larco med præcolumbiansk kunst.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Museum Larco

Det har været nogle fantastiske dage på rundrejsen gennem det sydlige Peru, hvor de mange indtryk endnu ikke har bundfældet sig. Men nu er vi tilbage i Lima og indkvarteres på et nyt hotel Casa Andina Select, der også ligger i bydelen Miraflores i gåafstand til Stillehavet.

Formiddagen bruger vi på Museo Larco opkaldt efter kunstsamleren Rafael Larco Hoyle (1901-1966). Her ses den største private samling af præcolumbiansk kunst fra moche-kulturen og den senere inka-kultur, som omfatter omkring 45.000 antikke genstande. Her er montre efter montre med inka-keramik, inka-figurer og inka-ansigter.

Museo Larco i Lima

Museo Larco i Lima

En samling imponerende sølv- og guldting fra hellige offerknive til prydelige kongekroner samt kraver og andre smykker. Her findes også en erotisk samling af bl.a. drikkekar, der ikke lader meget tilbage til fantasien. Den tilhørende have er et dejligt åndehul, hvor det også er muligt at få en forfriskning. Et museum der bestemt er et besøg værd.

Offerkniv og blodkar

Offerkniv og blodkar

Spadseretur til Stillehavskysten

Vi har resten af dagen til  at opleve lidt mere af denne storby. Vi spadserer fra parkanlægget ved Kennedy-pladsen, hvor også Milagrosa-kirken og kommunekontoret ligger, ned ad en af de store trafikerede boulevarder og kommer ud til Stillehavet, der i dag er fuldstændigt klart uden havgus. På stranden, neden for den høje klint som løber langs kysten, ses den ene surferskole efter den anden og på havet er aktiviteten stor. På de gevaldige bølger bestræber surferne sig på at holde balancen så lang tid som muligt.

Kennedyparken i Lima

Kennedyparken i Lima

Der er noget i luften ved Larco Mar

Også i luften er aktiviteten stor. Paraglidere, både enkeltvis og dobbelt, boltrer sig i vindens opdrift, når den ude fra havet rammer den stejle klint. Efter et par kilometer langs stranden støder vi på endnu en boulevard og spadserer op til indkøbscentret Larco Mar, hvor der også er en række serveringssteder med en enestående udsigt langs kysten og ud over havet.

Indkøbscentret Larco Mar

Indkøbscentret Larco Mar

Tilbage mod Danmark via Madrid

Hen på eftermiddagen mødes vi på hotellet og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Europa. Denne rundrejse i det sydlige Peru efterlader os med overordentligt mange såvel naturelle som kulturelle indtryk, som det vil tage lang tid at fordøje.

 

Drink på Larco Mar højt over havet

Drink på Larco Mar højt over havet

Fakta om Peru

Hovedstaden i Peru er Lima. 

Befolkningstal: Ca. 30,2 mio.

Areal: Ca. 1.285.216 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 10.535 km

Største turistattraktioner: Machu Picchu samt Cuzco

Mere information:

Rejsebureau: Viktors Farmor

Turistinformation: Peru