Puno - porten til Titicacasøen, Peru
Log ind Log ind
Puno - porten til Titicacasøen

Puno - porten til Titicacasøen

Vejret er pragtfuldt og luften klar, så vi har vidt udsyn til det tørre landskab, da vi kører tilbage over højsletten Altiplano og igen gør holdt ved Bata Auasy for at få den eftertragtede coca-te mod højdesygen.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Altiplano - verdens næsthøjeste slette

Der har været underligt tavst i bussen denne morgen. Vores rejseleder har været syg hele natten med opkast etc. og er mat som en karklud. Måske var der for mange væmmelige bakterier i den pisco sauer, han nød ved en simpel bod i Colca Canyon i går? For os alle hjælper det med lidt coca-te. I dag har vi en fantastisk udsigt til vulkanen Chachani, 6.075 moh, der står helt klar. Højplateauet Altiplano med en gennemsnitshøjde på 3.600 moh, strækker sig nordvest for Titicaca-søen og næsten 1.000 km. ind i Bolivia og er verdens næsthøjeste slette efter det tibetanske højland. Vi drejer fra mod Puno og Titicaca-søen og det vidunderlige, barske lava-landskab fortsætter med det ene panorama vue efter det andet - nu med mere vand og dermed også mere grønt. Vi passerer Laguna Sakakani 4.450 moh. hvor vi på afstand kan se flamingoer.

Lagunillas

Ved den opdæmmede sø Lagunillas, 4.413 moh. har vi et længere ophold og spiser vores medbragte madpakker - igen med en vidunderlig udsigt. Men vi har købt alt for meget mad, for her i højden har vi ingen appetit. Omkring os er her igen indianere med deres boder og vi benytter lejligheden til at købe et par strikkede fingerhandsker. Neden for højlandet er landet mere frugtbart og undervejs ser vi store flokke af forskellige lamaer.

Mod Puno

Senere passerer vi byen Juliaca, som ligner en spøgelsesby lige efter at en tyfon har raseret. Overalt er her vådt og husene er ufærdige og ligner nærmest ruiner. Ikke et menneske er her at se. Så får vi det første glimt af Titicaca-søen, der næsten er et hav, større end Sjælland. Søen danner grænse mellem Peru og Bolivia. Vi kører ind i Puno, 3.830 moh. der også er en mangfoldig mosaik af ufærdige, tætpakkede, brune bygninger, som ligger på bjergskråningen ned mod søen. De mange ufærdige bygninger skyldes, at man ikke betaler ejendomsskatter, når huset ikke er færdigt - så langt de fleste huse bliver aldrig færdigbygget!

Puno - adgangen til Titicaca-søen

Det udmærket La Hacienda Hotel ligger ud til Plaza de Armas, så mere centralt kan det ikke blive. Fra værelset har vi udsigt over hele pladsen med katedralen på den vestlige side. Vi spadserer en tur i byen og ser nærmere på den ikke særligt prangende - næsten spartanske - katolske katedral bygget i 1757. På pladsen ses også en anden af de meget få kolonitidsbygninger - Casa del Corregidor - som har overlevet siden byens grundlæggelse i 1668.

Den første inka steg op fra søen

Bag katedralen går det stejlt op til højen med Huajsapata Parken, hvor en kæmpestatue af den første inka Manco Capoac rejser sig over byen. Iflg. inkaernes skabelsesberetning steg Moder Jord - Mama Ocello - og Manco Capoac op fra Titicaca-søen for at sprede lys i mørket og grundlægge, hvad der siden blev Cuzco - inkaernes hellige by.
Fra bakketoppen har vi den bedste udsigt ud over byen og Puno-bugten i Titicaca-søen nedenfor.

Gågaden Jiron Lima

På gågaden Jiron Lima - i forlængelse af Plaza de Armas - ligger forretninger og caféer side om side med et enkelt eller to interessante huse ind i mellem. Flere af forretningerne er ganske flotte og har et rigt udvalg af moderne design. Gågaden slutter ved pladsen Pino Park, hvor klosteret Vor Frue af Candlemas ligger og på den anden side af pladsen ses et klassisk, lyseblåt palæ.
I morgen besøger vi Uros-folket og Quechua-folket, der lever på - og af Titicacasøen.

Fakta om Peru

Hovedstaden i Peru er Lima. 

Befolkningstal: Ca. 30,2 mio.

Areal: Ca. 1.285.216 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 10.535 km

Største turistattraktioner: Machu Picchu samt Cuzco

Mere information:

Rejsebureau: Viktors Farmor

Turistinformation: Peru