Hvorfor skal jeg campere uden for højsæsonen?
Log ind Log ind
Hvorfor skal jeg campere uden for højsæsonen?

Hvorfor skal jeg campere uden for højsæsonen?

Selvom bladene begynder at falde af træerne, er der ingen grund til at stille campingvognen eller autocamperen væk. Camping uden for højsæsonen er også suverænt.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Herligt med årstider

Langt de fleste vælger at campere om sommeren. Teltcampister vælger med god grund de varme måneder pga. vejret. Camping med campingvogne, autocampere eller i hytter kan gøres hele året. Der er intet i vejen for at forlænge sæsonen, hvis du har det rette udstyr dertil. Vogne og udstyr er jo købt og betalt, så det er bare om at få glæde af det. Vinter, forår og efterår byder på herlige og anderledes oplevelser. Mange stiller sin campingvogn på en forårsplads eller efterårsplads – også kaldet sæsonpladser og anvender den som sommerhus. Forskellen er bare, at der ikke er vedligehold eller særlig meget rengøring. Ofte kan du også ligge på en smukt beliggende plads, hvor et sommerhus ville have kostet flere penge end de fleste kan overskue. Fordelen er også, at du kan flytte vogntoget fra år til år eller sæson til sæson.

Når sneen falder

Vintercamping vinder mere og mere frem efterhånden som moderne campingvogne og autocamper bliver konstrueret dertil. De er velisolerede og har centralvarme eller anden brugbar varmekilde. Vinterens til tider hårde vejr er ingen hindring, når udstyret er i orden, og det åbner op for nye feriemuligheder. Jul og nytår er højtider, hvor familien har god tid og for dem, der har prøvet det, siges det at være noget helt specielt at holde f.eks. jul i campingvognen. Vær opmærksom på at visse pladser kræver, at man aftaler ankomst med dem på forhånd.

Når blomsterne pibler frem

Forårscamping er hos langt de fleste aktive campister meget populært, for samtidigt med at alt pibler frem og skyder op af jorden, vågner campinglivet også op af vinterdvale og alle får lyst til at komme ud i den friske og klare forårsluft. Forår er ensbetydende med sæsonstart og der kommer liv alle steder. På campingpladser, i byer og i skoven. Du kan simpelthen ikke undgå at komme i godt humør. For langt de fleste campingpladser, der er lukket i vintermånederne, er Påske lig med sæsonstart.

Når stranden kalder

Sommercamping er for langt de fleste det foretrukne. Og det forstår man godt. Det er på denne årstid familien kan hygge sig med hinanden og vennerne. Der er masser af folk på pladserne, uanset hvor man kommer hen. Der er liv, glæde og feriestemning. Fuglene syner og duften er grillhygge taler for sig selv. Børnene møder legekammerater så let som ingenting. På de store pladser er der gang i et bredt udvalg af aktiviteter for alle aldre, mens der på de mindre pladser er mere roligt. Uanset hvor slappes der af, nydes og hygges.

Når bladene falder af træerne

Efterårscamping bringer den tykke sweater og de store støvler frem. Der er lagt op til en tur på stranden på en klar septemberdag eller i skoven for at samle svampe til aftensmaden. Om efteråret er der også lagt op til hygge i campingvognen. Den gode bog skal læses, mens en kop varm kakao nydes. Det gør ikke noget det rusker lidt udenfor – det er en del af hyggen.