Charterferie til Gambia og udflugt til Senegal - to ferier i en
Log ind Log ind
Charterferie til Gambia og udflugt til Senegal - to ferier i en

Charterferie til Gambia og udflugt til Senegal - to ferier i en

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Spies

Gambia er en perfekt vinterdestination, fordi der venter et behageligt klima, skønne sandstrande og en verden af oplevelser, der alle er meget anderledes end det vi ser andre steder.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Heldagstur til Senegal

På en charterrejse til Gambia kan du også tilmelde dig en heldagsudflugt til Senegal, og det er med en tyk streg under hel dag. Vi begyndes meget tidligt om morgenen, og det er bælgravende mørkt, da vi forlader hotellet og sejler fra Banjul og tværs over Gambia floden til havnebyen Barra på den nordlige bred. Her fortætter vi i jeep til Senegal. Det tager ikke mange minutter at passere grænsen, hvor vi bare lige skal have stemplet vores pas og veksle penge. 
Vi ankommer til Fathala Game Park, der ligger 12 km. nord for grænsen. Det er et stort naturreservat på 2.000 hektar, hvor du kan opleve næsehorn, antiloper, giraffer, vildsvin, bavianer og zebraer. Krybskytter er årsagen til at disse dyr ikke længere lever frit i Senegal og Gambia.
                            

Masser af vilde dyr

Vi kører rundt i en stor jeep og den lokale tracker ser dyrene længe før, vi andre gør. Uden ham havde vi aldrig fundet frem til dem i det store område. Naturreservatet er så stort, at du på ingen måde fornemmer, at du kører rundt i et lukket område. Det er skønt at se, at dyrene trives i det fri. Vi kommer specielt tæt på store næsehorn, der er omsværmet af livlige vortesvin. Inde blandt de høje træer ser vi også de imponerende giraffer, men vi har ikke en chance for at følge dem, for de gemmer sig godt. De forskellige antiloper er mere vant til bilerne og bliver stående, så vi kan studere dem i længere tid.

Senegal - en uforglemmelig oplevelse

Fathala Game Park er en uforglemmelig oplevelse, men det er turen hjem til hotellet også. Vi kører gennem små landsbyer, hvor der hives vand op af brøndene, og børnene kommer nysgerrigt hen til bilen for at snakke med os. De smiler og er nysgerrige på den herlige måde.

Barra - et leben uden lige

I Barra er der et leben uden lige på havnefronten. Alle er ude og i gang. På en heldagtur til Senegal gennem både Barra og Banjul får du virkelig en på opleveren. Det er en dag, du aldrig glemmer., fordi kombinationen af naturoplevelser og mødet med lokale gør et stort og uforglemmeligt indtryk.

 

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

På heldagstur i den sydlige del af Gambia

En af de andre udflugter, som du kan tage på med guide er ud i outbacken. Vi bliver hentet på hotellet i en stor åben lastbil og begiver os ud på de støvede landeveje. Bare det at se landbyerne fra bilen er imponerende. Sikken mange farver og sikken et leben. Vi besøger også små lokale markeder, hvor børnene nysgerrigt kommer hen til os for at snakke.

Besøg på skole

Vi stopper også ved en skole, hvor de flittige børn synger for os. Vi har taget papir, blyanter, tøj og legetøj med hjemmefra, men giver det til lærerne, så de kan fordele det mellem de børn, som trænger mest. Vi får heldigvis kyndig vejledning af guiderne, så vi gør det hele rigtigt. Det kan være meget svært, når der står 60 børn og kigger tiggende på en. Danmark har gennem årene gjort meget for Gamias børn og unge, og det er noget, de ved når man kommer på besøg. Det er stort, selvom man også kan se, at der er lang vej endnu. Smilet er heldigvis intakt, og det smitter af.

Tæt buskads og jordnøddefarm

Vi fortsætter i jeepen gennem junglen, og det til tider tætte buskads. Man føler virkelig, at man er på eventyr, og hvor er det suverænt at være det med guider, der kender det hele og kan fortælle os alt om det, vi oplever. Vi stopper også ved en lille jordnøddefarm, hvor familierne venligt giver os smagsprøver. Jordnødderne er en af landet største eksportvarer. og hele produktionen sker ved håndkræft.

Fiskerbyen Bakau

Sidste stop på turen er ved kystbyen Bakau, der både er kendt for sine gode badestrande og et levende fiskemarked. Jeg har aldrig tidligere set noget lignende. Der hives bogstaveligt talt fisk op i lange baner. Og der samarbejdes på livet løs. Mændene samarbejder med alle de unge stærke drenge, og pigerne renser fiskene før de lægges på riste og røges. Det er meget imponerende.

På besøg i en compound

Hotellets musiker fortæller os om det specielle instrument kora, der er bygget af kalabas og skind og tilbyder os at komme med ham hjem, hvor han gerne vil bygge en til os. Vi hilser på hans kone og alle hans børn, og mens han bygger en kora til os, får vi tid til at se nærmere på den lille landsby, hvor de gambianske familier bor side om side. 

De er mange og selvom de er fattige, sulter de ikke, fordi de har en utrolig evne til at deles og hjælpe hinanden.
Mange af familierne er selvforsynende.

Biler kan gå i stykker - en tur på værksted

Da vores kora er færdig vil hotellets musikere køre os retur til hotellet og det går også meget godt lige ind til, vi taber lydpotten på bilen. Så må vi lige en tur forbi værkstedet. Nu fik vi en oplevelse vi aldrig glemmer og endnu et bevis på, at verden er så mangfoldig. Man skal selvfølgelig se sig for og passe på, men ikke så meget, at man ikke får oplevelserne med. Vores guide gør hele tiden at vi føler os trygge.

Tilbage til hotellet

Tilbage på hotellet nyder vi poolen og stranden, der ligger lige uden for døren. Det er varmt hele døgnet, så vi kan sidde ude og nyde den smukke nattehimmel, mens hotellets musiker spiller kora og markerer afslutningen på endnu en god feriedag i Gambia.

Derfor skal du rejse til Gambia

De mange forskellige hoteller, der er i Gambia, ligger alle ud til havet og ved de smukke sandstrande langs kysten. De er forskellige i standard, men generelt får du utrolig meget for pengene, og servicen er helt i top. Du bliver altid mødt af storsmilende personale, der vil gøre alt for at hjælpe. Du kan vælge all inklusive på hotellerne, men ved de fleste hoteller ligger der også gader med restauranter, hvor du spiser både godt, varieret og billigt. Det hører efter min mening også med til ferien, at man også kommer ud at prøve de lokale specialiteter.

Klimaet i Gambia er også utroligt godt, fordi det er varmt, men med meget lav luftfugtighed som man f.eks. i østen. Der er hele tiden en frisk brise, hvilket også gør, at varmen er mere behagelig. Du skal selvfølgelig huske høj solfaktor på stranden og masser af vand, men det vigtigste er, at du pakker din kuffert med et åbent sind og et stort smil. 

Gambia - et trygt land

Når man har været i Gambia et stykke tid, begynder man automatisk at slappe af og vænne sig til at alting er så anderledes. Det er utrolig rart - man både føler sig velkommen og sikker.

Fakta om Gambia

Hovedstaden i Gambia er Banjul

Befolkningstal: ca. 2,1 mio.

Areal: ca. 10.689 km2

Afstand fra Danmark: ca. 5.279 km

Største turistattraktion: Badestrande og naturreservater

Merte information:

Rejsebureau: Spies

Turistinformation: Gambia