Eksotisk charterferie til øen Sal på Kap Verde
Log ind Log ind
Eksotisk charterferie til øen Sal på Kap Verde

Eksotisk charterferie til øen Sal på Kap Verde

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: TUI

De skønne eksotiske Kap Verde øer byder på både afslappende solferie for hele familien. Øerne er yderst forskellige, men Øen Sal, der også kaldes "den store sandkasse" er der, hvor de fleste turister rejser til.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Hyggelige Santa Maria

I byen Santa Maria kan du både spise godt, og komme tættere på kulturen på Kap Verde. I gaderne ligger butikkerne side om side og er en god blanding af brugskunst, souvenirs, cafeer og restauranter. På stranden hænger de lokale ud side om side med øens besøgende i en yderst afslappet atmosfære. Stranden er rigtig fin.

Stemning er på alle tænkelige måder sydlandsk, og det smitter af.

Stemning er på alle tænkelige måder sydlandsk, og det smitter af.

Spis godt

Det er helt oplagt at tage til Santa Maria og få en god middag. Det kan anbefales på Farolin Restaurant i Odjo d’Aqua i udkanten af Santa Maria. Her får du ekstreme gode fiskeretter og specielt restaurantens hummer er enestående. Husk at bestille bord. Man sidder ude på en åben terrasse med udsigt til byen og havet. Under terrassen slår bølgerne hårdt mod klipperne, et flot syn.

Jeepsafari med lokal guide

En god måde at opleve Sal på er på en jeeptur, hvor du blandt andet kan komme op på højdedragene. Her er vejene er ret ufremkommelige, men med jeep kan du også komme ned til de små fiskerlejer, og hvis du er heldig, passer det med, at de lokale lige er kommet ind med dagens fangst. Det er et herligt syn. Inde midt på øen, i det store flade landskab kan du opleve ægte fatamorgana. Der er engelsktalende lokalguide med på turene. Det er en ekstra bonus, fordi du på denne måde også kan få en masse ekstra viden om Sal. Spørg endeligt løs, for de vil meget gerne fortælle om deres land.

En jeepsafari på øen Sal er en god og praktisk måde at komme rundt på.

En jeepsafari på øen Sal er en god og praktisk måde at komme rundt på.

Saltproduktion på Sal

Sal er den ældste af øerne, og øen er opkaldt efter den omfattende saltproduktion, der har været og som fortsat kan opleves flere steder.
På den nordlige del af Sal udvindes der stadig salt i naturlige saltbassiner, og andre steder kan du se faldefærdige ruiner fra de gamle produktionsbygninger. Øens natur er ganske enestående, da den på mange måder ligner en stor udtørret sandkasse. Med andre ord er det meget tørt på øen, og intet kan gro her, så alt spiseligt fanges i havet eller hentes fra naboøøerne.

Hovedbyen Espargos midt på Sal

Der er ikke meget kultur på øen. Hovedbyen Espargos ligger inde midt på øen tæt på den internationale lufthavn, og her er der en imponerende udsigt ud over den sandede ø. Hotellerne og de store resorts ligger ude ved kysten og her kan du købe alt det du skal bruge på ferien. De er også perfekte som udgangspunkt for udflugter på øen, og hotellerne arrangerer alt.

Dase- og aktiv ferie på samme sted

Sal er en spændende ø, fordi den både kan bruges til daseferie og aktiv ferie, eller en kombination af de to. Specielt sportsaktiviteter på havet, som surfing, kitesurfing og dykning, er oplagt. Alt efter, hvilket niveau du er på, kan du deltage i kurser, der kan hjælpe dig på vej. Kun meget erfarne surfere anbefales at tage på havet på egen hånd.

Rui Funana med all inclusive

Resortet Rui Funana er stort, men man bor i opdelte områder, så man fornemmer ikke alle de andre gæster. Værelserne er fine og findes i forskellige størrelser og indretninger. Altanerne vender både mod havet og ind i landet alt efter, hvilken kategori du vælger. Der er masser af aktiviteter og underholdning for hele familien, og maden spises i en stor buffetrestaurant, hvor der er alt, hvad hjertet begærer af både sunde og usunde retter. Der er variation i retterne hver aften. Resortet har flere pools, men også en ubeskrivelig strand med det fineste sand. Bølgerne kan være enorme og sjove at lege i, men du skal også passe godt på. Har du helt små børn, så er poolen mere sikker.

Rui Funana på Sal er et perfekt resort for hele familien.

Rui Funana på Sal er et perfekt resort for hele familien.

Eksotisk charterferie syv timer fra Danmark

Kap Verde ligger 500 km fra Vestafrikas kyst, og blev opdaget af den vestlige verden i forbindelse med de store opdagelsesrejser i midten af det 15. århundrede. Øgruppen blev selvstændig fra Portugal i 1975, og den største af øerne Santiago er også den mest folkerige ø. Der er spændende historie på alle øer, men på Santiago er det bare meget koncentreret, fordi der er sket mest. Især kolonitiden har sat sit præg på bygninger og kulturen. Rejsen til Kap Verde tager ca. syv timer, og du får ikke jetlag. Kap Verdes kultur er meget spændende, fordi det tager udgangspunkt i både afrikansk og portugisisk kultur, og denne interessante blanding gør, at det du oplever på Kap Verde, ikke findes andre steder.

Fakta om Kap Verde

Hovedstaden i Kap Verde er Praia og ligger på øen Santiago. Kap Verde består af 13 hovedøer, der ligger ca. 500 km. ud for Afrikas vestkyst i Atlanten.

Befolkningstal: Ca. 0,5 mio.

Areal: 4.033 km²

Afstand fra Danmark: Ca: 5.466 km

Mest besøgte attraktion: Naturen på vulkanøerne samt badestrandene specielt på øen Sal.

Mere information:

Rejsebureau: TUI

Turistinformation: Kap Verde