10 steder du skal opleve på Mauritius
Log ind Log ind
10 steder du skal opleve på Mauritius

10 steder du skal opleve på Mauritius

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Store Verden

De fleste har en uge på Mauritius og det er ikke meget, hvis du både vil dase på de lækre strande og opleve landets spændende kultur og enestående natur. Her er 10 ting du IKKE må gå glip af.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Gå tur med løver

At gå tur med løver lyder helt vildt og det ER helt vildt – og sikkert. Det er måske den mest unikke oplevelse på hele øen og sker i Casela Nature Park - Walk with Lions. Først får du en grundig instruktion i, hvordan du skal agere sammen med løverne. Derefter er det bare nyde de enestående øjeblikke så tæt på så vilde og imponerende dyr, som de afrikanske løver er. Jeg går med to løver. En otte måneder løvehun og en 1 ½ år gammel hvid hanløve. De går meget stille og roligt, men når der så er råt kød i træerne, viser de på et spilt sekund, hvad de kan gøre, hvis de virkelig vil. Mit hjerte banker vildt og ustyrligt. Uforglemmelig oplevelse.

Marked i Port Louis

Port Louis er en spændende, multikulturel by, med en bred sammensætning af befolkning og forskellige religioner. Flere steder kan du se moskeer, kirker, pagoder og templer på samme sted. Havnefronten er mest lavet til krydstogtsturister og er ret uinteressant, men det er det lokale marked ikke. Markedspladsen lever, er farverig og en stor oplevelse. De lokale er smilende og meget venlige.

Svømme med delfiner

Lige syd for Flic En Flac på øens vestkyst, ligger Dolswim, som tilbyder ture på havet, hvor du kan svømme med delfiner. Vi begynder tidligt om morgen med at sejle et par kilometer ud fra kysten og følger delfinerne på afstand for ikke at stresse dem. Delfiner er imponerende skabninger og meget legesyge og nysgerrige. Båden vækker deres interesse og de kommer helt tæt på flere gange. Da det bliver min tur til at hoppe i, sidder jeg klar på bådkanten iført svømmefødder og snorkeludstyr. Så er det ellers ned i bølgerne. Vandet er ikke koldt, men strømmen mærkes. Der er delfiner over alt og flere af dem har unger. Herligt. 
Anden gang i vandet er en endnu større oplevelse, fordi jeg nu har vænnet mig til vandet og udstyret og kan koncentrere mig fuldt ud om delfinerne. Igen er der tale om få sekunder, men det er for mig helt unikke øjeblikke.

 

Under vandet i subscooter

På en ø som Mauritius er der i høj grad mulighed for alle former for vandsport. Subscootere ser man ikke mange andre steder, men du kan prøve dem her. Vi får en grundig instruktion i subscooteren, der styres med et simpelt ret og to pedaler. Det meste handler i virkeligheden om sikkerhed og hvordan du kommunikerer med den dykker, som går med dig ned. Det er på ingen måde svært. Så går vi ned. Hele kroppen er under vand, mens hovedet bliver i den luftboble, der er øverst i scooteren og som hele tiden tilføres ilt. Der er fisk over alt og i alverdens farver og den halve time vi er under vand føles som fem minutter.

Tonga Talao - indisk sø

Tonga Talao ved søen Grand Bassin, oppe i bjergene, er det mest hellige sted for hinduerne. Her er emmer af fred - en god blanding af hinduer, der beder og ofrer, og nysgerrige turister, der knipser løs med kameraerne. Det er let at komme helt tæt på og det gør oplevelsen mere speciel. Husk også at gå op til den 33 meter høje statue af guden Shiva, der er den ene af hinduismens tre hellige guder. En gang om året i slutningen af februar eller begyndelsen af marts afholdes hinduernes festival her ved søen, hvilket betyder at over 500.000 hinduer valfarter til stedet. Det skulle efter sigende være en overvældende oplevelse.

Tæt på kæmpe skildpadder

I dyrereservatet Vanille Reserve Des Mascareignes, kan du opleve en hel del dyr fra regnskoven og andre tropiske habitater. Reservatets stolthed er uden tvivl en flok på omkring 1.000 kæmpeskildpadder, der lever i bedste velgående. Kongen blandt dem alle er den over 90-årige Domino, der vejer næsten 300 kg. Et tegn på, at de har det godt, er at de parrer sig hver eneste dag. Denne handling kan tage over en time og du kan stå lige ved siden af og se på.      

Skøn skøn rom

Det er spændende at besøge Charmarel romdestilleriet, hvis du bl.a. gerne vil vide mere om, hvad de mange marker med sukkerør anvendes til. Rom er en af tingene og det er skøn rom. Den helt store specialitet hedder Ti Punch de l´Alchimiste og består af rom, knust is og frisk lime. Den smager utrolig godt og sparker som en hest.

Bountystrande på rad og række

Strandene på Mauritius er et kapitel for sig. Østkysten har flest bountystrande og flere af dem ligger sammen med suveræne resort som f.eks. Bel Ombre. Blue Lagoon Beach er en offentlig strand.

Te – Bois Cheri

Du kan heller ikke undgå at se de mange teplantager, der dukker op over alt i bjergene på Mauritius. Er du tidligt oppe, kan du også se de flittige teplukkere, der er i marken hver eneste dag. Klimaet er helt perfekt og på Bois Cheri kan du besøge fabrikken og se teproduktionen fra plukning til tesmagning. Der er otte forskellige slags te på Bois Cheri, men en af dem er helt specielt for Mauritius. Det er vanilje-te, som drikkes morgen, middag og aften.              

Bjerge, vandfald og naturfænomener

På en rejse til Mauritius er det oplagt at leje en bil og køre på opdagelse på øen, der kun er 70 km lang og 45 km bred. Der er masser af skønne udsigtspunkter til nogle af de smukke vandfald i verden bl.a. de syv imponerende vandfald ved Tamarin, eller Charmarel, hvor vandet falder 100 meter lodret ud over klippen. Der er flere vandrestier i området, så du kan strække benene. Det kan du også ved Seven Coloured Earths – verdens syv farver, der er et naturfænomen, hvor jorden mineraler ligger i jordoverfalden og giver et mægtigt farvespil.

Fakta om Mauritius

Mauritius er et ørige øst for Madagaskar og er kendetegnet ved skønne hvide sandstrande ned til det koralfyldte, azurblå og krystalklare ocean.

Turistinformation: Mauritius

Rejsebureau: Store Verden