Oplev hele Kuala Lumpur på to dage - her er hvad du skal se
Log ind Log ind
Oplev hele Kuala Lumpur på to dage - her er hvad du skal se

Oplev hele Kuala Lumpur på to dage - her er hvad du skal se

Mange kombinerer Malaysias hovedstad Kuala Lumpur med en rundrejse videre rundt i landet og det er helt oplagt, da langt de fleste ankommer hertil, før de kan rejse videre ud i landet. På to dage kan man nå en del, men selvfølgelig langt fra alt. Det er en god smagsprøve.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Kuala Lumpurs varetegn

Kuala Lumpurs varetegn er de to Petronas tvillingetårne, der ses overalt i byen og derfor fungerer perfekt som pejlemærker. De er 452 meter høje og har i alt 88 etager, som huser olieselskabets hovedkontor. For foden af Petronas tårnene ligger et stort grønt område til rekreation og det bruges flittigt. I det hele taget er der mange grønne områder i byen. Preonas Towers Kuala Lumpur

Et besøg i tårnene

Fra 1998 til 2004 var Petronas tårnene verdens højeste bygning. Man kan komme op på 41. etage på gangbroen mellem de to tårne. Denne bro går stadig får at være verdens højst beliggende. Der sælges kun et begrænset antal billetter hver dag og antallet varierer også for de forskellige ugedage. Maksimum er 800 på en dag og det er ikke mange, når man tænker på hvor populært det er. Billetterne kan købes før ankomst på nettet eller på selve dagen ved tårnene, men du skal være der når de åbner for at øge chancerne for at få billetter. Mandag er tårnene lukket.

Medeka Square

Medeka Square er en enorm åben plads med græsplæne og skyggefulde pavilloner. Denne plads anvendes primært til nationale begivenheder og det nationale flag vejer flot i vinden. 31. august 1957 kl. 12.01 gik det malaysiske flag til tops på den 95 meter høje flagstang. Union Jack blev taget ned og den britiske kolonisering af Malaysia var slut. Det fejres hvert år og er et stort tilløbsstykke.

Kuala Lumpur by night

Om aftenen ser Medeka Square helt anderledes ud, fordi der er farver på alle bygningerne og på den store græsplæne hygger kærsteparrene, mens børnene leger. Det er et hyggeligt sted på de lune aftener.

Shopping - moderne eller eksotisk

Shopping er naturligvis stort i Kuala Lumpur og hvis man bor midt i byen på det eksklusive men også familievenlige Berjaya Times Square Kuala Lumpur, ligger der et kæmpe shoppingcenter af samme navn sammen med det fem stjernede hotel. Her kan alt købes og man kan finde mærkevarer til rimelige priser, men man skal se sig for. Berjaya Times Square åbnede i 2003 og de to tårne måler 203 meter og har 48 etager, så man kan både bo og shoppe med god udsigt.

Central market - mere eksotisk

Hvis man vil besøge et mere eksotisk marked med lokale håndværk ligger Central Market tæt på Medeka Square. Her sælges bl.a. krydderier og tekstiler i alverdens farver og der er rig mulighed for at smage på lokale specialiteter.

Masser af butikker og små fisk

Mange af butikkerne minder om souvenir butikker med smykker, tørklæder og tasker til sultne turister, men man kan også nyde god mad eller få renset sine fødder af små ivrige såkaldte doktorfisk.

Den nye bydel - Putrajaya

25 km syd for Kuala Lumpurs centrum (KLCC) ligger en hel nyanlagt bydel med navnet Putrajaya. Malaysias administrative instanser blev flyttet her til i 1999 efter næsten 10 års planlægning og byggeri. Problemet var, at der ikke længere var plads i KLCC. Bydelen er opkaldt efter premierministeren Tunku Abdul Rahman Putra. Bydelene vokser konstant, fordi der er arbejdspladser, men det er stadig Kuala Lumpur, der er hovedstad.

Royal Selangor – verdens største tinfabrik

Uden for Kuala Lumpur findes der også udflugtsmuligheder til både forlystelsesparker, flodture og fabriksbesøg. Det kan f.eks. anbefales at besøge tinfabrikken Selangor, der ikke bare er Malaysias største tinfabrik men verdens største. Det hele begyndte i 1885, da Yong Koon kom til Malaysia fra Kina for at gøre sit håndværk til sin levevej. I dag driver 3. generation stedet og eksporterer til hele verden. På tinfabrikken får man en meget interessant rundvisning, hvor der fortælles om hundrede års arbejde i tin og man får selv lov til at prøve kræfter med tin i et lille værksted.

Flere verdensrekorder

På Royal Selangor finder man en del verdensrekorder. Bl.a. verdens største tinkop, der måler knap to meter og vejer 1557 kg. Den rummer 2796 liter. Fabrikken har i dag over 250 ansatte – heraf er 40 designere som f.eks. den danske designer Erik Magnussen. Fabrikken er yderst moderne med fine arbejdsforhold og det er imponerende at se, hvor dygtige fabriksarbejderne er med deres hænder. Det ser legende let ud og præcisionen er i top. I dag leverer Royal Selangor design til kongelige, præsidenter og verdenskendte skuespillere.

Floden Kuala Selangor

Ved floden Kuala Selangor kan man opleve en af flotteste solnedgange i området. Der er en stor flok legesyge og sultne aber, der også nyder solnedgangen. Man kan købe mad til aberne i små boder og det er et stort tilløbsstykke, fordi aberne er så legesyge. Vi siger endnu en gang farvel til solen, der forsvinder ned bag havets horisont, mens aberne kravler på vores skuldre og spiser frugt.

Lækker mad

Efter denne oplevelse kan man passende finde en restaurant og spise lokalt. Det er billigt og smager rigtig godt. 

Sejltur til ildfluerne

Det er også i dette område, at man kan opleve en stor koncentreret sværm af ildfluer, der gemmer sig i buskene langs floden. Man ror i en lille båd og glider lydløst forbi de flyvende små lys. Det er en magisk og hel unik naturoplevelse.

Malaysia - mange kombinationsmuligheder

På en rejse til Malaysia er der utrolig mange muligheder for at kombinere flere typer ferie på en gang og man kan blande posen alt efter hvilke ønsker man har. Det er let at komme rundt, lokal befolkningen er imødekommende og mange ting foregår på en måde som vi kender til i den vestlige verden uden at det går ud over den eksotiske oplevelse.

Kuala Lumpurs historie - ganske kort

Kuala Lumpur blev grundlagt af kinesere, som i 1857 kom til Malaysia på jagt efter tin, der stadig er en stor eksportvare. Byen opstod, hvor floderne Klang og Gombak løber sammen og hvor Jame-moskeen fra 1909, den tidligere nationale moské, ligger i en fredfyldt have med palmetræer. Nu er byen en arkitektonisk supercocktail af avanceret skyskraber, nybyggeri og traditionelt udsmykkede bygninger. 
De forskellige bykvarterer båder på oplevelser som den store, nationale moské, Masjid Negara, med den smukke, turkisblå hovedkuppel formet som en 18-takket stjerne foruden en masse andre kupler og en 73 meter høj, spids minaret. Merdeka Square, omkranset af statelige, gamle bygninger som f. eks. den markante Sultan Abdul Samad Bygning med hvælvinger, kupler og udsmykninger, er byens historiske centrum. Hovedbanegård, der stod færdig 1911, mens Malaysia stadig var britisk koloni, er i islamisk stil med kuppeltårn, spidse minareter, søjler og arkader. Central Market er nyindrettet i art deco-stil i lilla, grønne og blå pastelfarver. På mange måder er Kuala Lumpur også kontrasternes by.

Fakta om Malaysia

Hovedstaden i Malaysia er Kuala Lumpur. 

Befolkningstal: Ca. 31,8 mio. 

Areal: Ca. 330.803 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 9.678 km til Kuala Lumpur. 

Mest besøgte attraktioner: Naturen med dyrelivet, der bl.a. omfatter næseaber og orangutanger, men også kulturelle steder i byerne Kota Kinabu og Kuching. På Borneo er det muligt at besøge de tidligere hovedjægere, der bor i karakteristiske langhuse. 

Mere information: Den moderne storby samt naturen på landets øer

Turistinformation: Malaysia

Få meget mere Anne-Vibeke Rejser

Adgang til ALT indhold på AnneVibekeRejser.dk
Streaming af Tv-programmer i fuld længde - altid over 100 stk.
Næste online Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Wien
De bedste rejsetips i et nyhedsbrev ca. to gange hver måned
Næste online foredrag: Guide til Azorerne
Se og gense over 50 foredrag fra hele verden
Ja tak, lad mig se noget mere!
Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben