10 steder du skal opleve i Nationalpark Mols Bjerge
Log ind Log ind
10 steder du skal opleve i Nationalpark Mols Bjerge

10 steder du skal opleve i Nationalpark Mols Bjerge

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Blushøj Camping og Oase Outdoors

Lad det bare være sagt. Nationalpark Mols Bjerge har simpelthen så meget at byde på. Området er mest kendt for hyggelige Ebeltoft, Djurs Sommerland, Skandinavisk Dyrepark og Ree Dyrepark, og det er alt sammen et besøg værd, men her er ti andre gode oplevelser.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Nationalpark Mols Bjerge

Du kan ikke besøge Ebeltoft uden at gå på opdagelse i Nationalpark Mols Bjerge, og du kan selv bælge hvor aktivt det skal være. Til fods kan du naturligvis komme længere væk fra vejen, men i bil kan du sagtens få et godt indtryk ved at stoppe ved de forskellige højdedrag, hvor du kan se fra Ebeltoft Vig til Kalø Vig. Hvis du vil have endnu mere ud af dit besøg i Mols Bjerge, kan det anbefales at tage med en naturvejleder på vandretur. Hvis du har børn med, kan det være ekstra sjovt at tage bogen med Molbo historierne med og så prøve at finde nogle af de steder, hvor historierne menes at komme fra. Du kan også tage med på en guidet tur med Nationalparkbussen. Du bliver med garanti overrasket over, hvor meget dette området har at byde på. Nationalparken blev oprettet i 2009 og dækker 180 km2. 

Bestig Jernhatten

Djursland og Nationalpark Mols Bjerge er mere kuperet end de fleste tror. Lige nord for Blushøj Camping, hvor vi boede, ligger Jernhatten, der er en 49 meter høj bakke, som du med fordel kan bestige, for der er en fremragende udsigt til Kattegat. Du kan også gå en dejlig tur langs vandet og medbringe picnic kurven. Der er fine parkeringspladser, hvis du er i bil.
Jernhatten

Veteranbilstræf ved Kalø Slotsruin

Hver tirsdag aften om sommeren er der veteranbilstræf ved Kalø Slotsruin og det er helt gratis at være med. Og du kan både komme med dit køretøj, hvis du er så heldig at have et eller du kan bare komme at kigge. Der er virkelig god stemning.

Fregatten Jylland skal opleves

En af Danmarks historiske stoltheder ligger i Ebeltoft og det er verdens største træskib Fregatten Jylland. Skibet er spækket med historie og børnene kan både slå reb og gå på opdagelsen i kabyssen og kahytter. Dagens højdepunkt er, når den store kanon skydes af. Børnene vil ikke hjem, men som voksen er du også godt underholdt, fordi skibet har sådan en interessant historie bag sig.Fregatten Jylland

Smag Danmarks bedste tang

Christian har en fantastisk historie at fortælle. Den handler om det, som mange kalder for fremtidens mad, men som Christian siger, er nutidens mad. Det handler i al sin enkelthed om tang.

Det grænseløse køkken

Om sommeren, og når vejret tillader det, er der fællesspisning i Ebeltoft og det er virkelig en skøn og nærværende oplevelse, hvor du møder nye mennesker og måske smager noget, som du ikke har smagt før.

Find cyklerne frem og smag den gode øl

Hele området omkring Nationalpark Mols Bjerge er som et stort netværk af cykelruter og de er både for børn og voksne. Har du ikke selv cykel med kan de lejes. Det gjorde vi på Blushøj Camping, hvor vi også boede. Der er cykelruten lige uden for campingpladsen og du kan med fordel ligge vejen forbi Ebeltoft Gårdbyggeri og slukke tørsten.

Gå solopgangstur med lamaer

Ja du læste rigtigt og det foregår hos Ebeltoft Lamaer og er utrolig simpelt. Du får en lama i snor og går en tur ned på stranden og ser solen står op. Lige så simpelt som det lyder, lige så fantastisk og uforglemmelig er det.Ebeltoft Lamaer solopgang

Hyggelige Ebeltoft og vægterne

Du kan ikke komme uden om Ebeltoft. Det er ganske enkelt en af Danmarks hyggeligste byer med bindingsværkshuse, stokroser og toppede brosten, der danner rammerne om flere spændende museer som Farvergården, Glasmuseet og naturligvis en masse spændende shopping.
Vægterne i Ebeltoft

Fakta om Danmark - Djursland

Djursland er Danmarks næse - en østvendt halvø i Kattegat.

Befolkningstal: Ca. 80.000

Areal: 1419 km²    

Mest besøgte attraktion: Nationalpark Mols Bjerge, Ebeltoft, Fregatten Jylland, Ree Dyrepark, Djurs Sommerland, Skandinavisk Dyrepark. Find mere om stederne på nedenstående link.

Vi boede på Blushøj Camping, ligger 4 km fra Ebeltoft helt ud til Kattegat.

Find flere campingpladser på Djursland her

Mere information:

Turistinformation: Djursland

Turistinformation: Danmark