Suveræn campingferie på Kragenæs Marina Lystcamp på Lolland
Log ind Log ind
Suveræn campingferie på Kragenæs Marina Lystcamp på Lolland

Suveræn campingferie på Kragenæs Marina Lystcamp på Lolland

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Outwell

Med en Camp-let på krogen, kører vi på opdagelse på Lolland, og begynder campingturen med at besøge Kragenæs Marina Lystcamp, som ligger ud til den hyggelige marina.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Virkelig fin campingplads

Campingpladen har virkelig fine og moderne faciliteter, både hvad angår bad, toilet og køkken. Der er også opholdstuer, hytter der udlejes og en købmand, der sælger morgenbrød og det meste af det man lige står og mangler. Selve campingpladsen er meget velholdt, ren og pæn. Hele vejen rundt er der ordnede forhold, og det giver en god stemning på pladsen.
Kragenæs Marina Lystcamp

Lige uden for campingpladsen

Kragenæs Marina Lystcamp er omgivet af skøn natur på alle fire sider. Der er afmærkede cykelstier op til velbevarede gravhøje og jættestuer, du kan kravle ind i, hvis du er frisk på det. Det nye kunstværk Dodekalitten ligger under ½ times gåtur fra pladsen. Der er også utrolig hyggeligt på marinaen, hvor der er liv hele sommeren.
Dodekalitten på Lolland 

Færgerne til Smålandshavet

Lige uden for døren går færgerne ud til Smålandshavet, med øerne Fejø og Femø. Det er en af de mest populære oplevelser i området og mange tager cyklerne med, så du kan nå at se lidt mere på øerne. De er perfekte til dagsudflugter.

Med Postbåden i Nakskov

Når du bor på Kragenæs Marina Lystcamp er Nakskov et oplagt udflugtsmål. Gågaden er hyggelig og fyldt med små butikker og cafeer. Den russiske ubåd S-359 er der ikke længere, men det er Postbåden, der er ideel til udflugter i fjorden og de omkringliggende øer. Bådfører Otto kan en masse historier om området og om den historiske båd, der i dag kun sejler med post om sommeren. Hvis du sætter en hel dag af til turen rundt i Nakskov Fjord bliver der også rig mulighed for at gå i land.

Gå i land på Slotø

Slotø er en lille bitte ubeboet ø, med den fredede borgruin Engelsborg. Øen blev Danmarkskendt den 3. maj 1945, hvor tre danske skibe M/S Java, M/S Falstria og M/S Jutlandia blev beskudt af engelske fly, da de havde antaget at de tre skibe var tyske. Java sank, Falstria gik i brand, mens Jutlandia slap med nogle skudhuller og en mindre brand i et lastrum. I dag er der ganske fredeligt på øen. Tag evt. picnickurven med.

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark er nærmeste en selvfølge, når du bor på Kragenæs Marina Lystcamp, også især hvis du har børn med på ferie. Du kan sagtens bruge en hel dag i parken. blandt ulve, tiger og giraffer. Ulvene fodres med dyr, der lige er blevet slagtet og det er en vild oplevelse, hvor de dygtige dyrepassere fortæller en masse om ulvenes adfærd.

Perfekt fisketur

Kragenæs Marina Lystcamp er helt perfekt til lystfiskeri og Mie og jeg har fået lov til at tage med på vandet. Det fortryder vi ikke, selvom vi skal tidligt op. Vi skal ud at sejle med Bjarne, der er fastligger på Kragenæs Marina Lystcamp og han står ofte tidligt op for at tjekke sine ruser.

Smuk sommermorgen

Det er det en vanvittig smuk sommermorgen og der er bare noget helt specielt ved at se en ny dag vågne. Men endnu bedre er næsten at Bjarnes garn er fyldt med fisk og krebsdyr. Langt de fleste smider vi ud igen, men det betyder intet for oplevesen. Mågerne gør os også selskab i håb om en lækkerbisken til morgenmad – og vores aftensmad er også reddet.

Lækker fisk til aftensmad

Samme aften hygger vi os med at tilberede de friske fisk i fælleskøkkenet, hvor der er lidt mere plads end i vores Camp-let. Her er der god plads til, at vi kan stå og hjælpe hinanden. Det er vildt hyggeligt og selv om vi også laver mad sammen der hjemme, er det her alligevel noget andet.

Herlig ferie på Lolland

Selvom Lolland praktisk talt ligger under havets overflade, er der utrolig meget at opleve på land. Uanset ,hvor du slår teltpløkkerne i på øen, så er der aldrig ret langt til vandet. Jeg forstår egentlig ikke, hvorfor det her sted kaldes for "udkants Danmark" – fra i dag af kalder jeg det for det "vandkants-Danmark" - det er meget mere passende.

Se dette Tv-indslag fra en anden tur til Kragenæs - find flere ved at søge på Lolland i søgefeltet.

Fakta om Danmark - Lolland-Falster

Oplev de store Sydhavsøer Lolland og Falster samt de mange andre omkringliggende øer, hvor alting "er tæt på".

Mest besøgte attraktioner: Knuthenborg Safaripark, Fuglsang Kunstmuseum, Middelaldercentret, Krokodille Zoo. Lolland-Falster har flere hyggelige byer og nogle af landets bedste badestrande, samt en natur der egner sig til såvel vandreture som cykelture.

Mere information:

Turistinformation: Lolland-Falster

Turistinformation: Danmark