10 steder du skal opleve i York
Log ind Log ind
10 steder du skal opleve i York

10 steder du skal opleve i York

York og i det hele taget Yorkshire er et spændende område, hvor du finder alt fra en af verdens korteste gader, over shopping - til vidtstrakte hedelandskaber og hyggelige havnebyer. Her har vi sammensat en liste over 10 ting du bør opleve når du er i York.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

1. The Minster

Yorks imponerende domkirke er uundgåelig og utrolig flot. Det er Nordeuropas største gotiske domkirke, og den er helt fra 1200 tallet og har den fineste samling af glasmosaikker i hele England. Der er 275 trin op i det centrale tårn.

2. Gåtur på bymuren

Bymuren er ikke intakt men alle dele er en fin gåtur, hvor du kommer lidt op i højderne. Muren er grundlagt af romerne. 

3. Jorvik Viking Center

Med al respekt for at romerne har grundlagt York, så er vikingernes 200 års indflydelse (fra år 866) utrolig interessant. Hele historien (med lugt på) fortælles i Jorvik Viking Center og er både lærerig og underholdende. 

4. The Shambles og Newgate Market

Alle former for shopping er muligt i York, men The Shamples er yderst interessant, fordi det er en af verdens bedst bevarede middelaldergader. Gaden er 900 år gammel og her har været næsten 30 slagtere i gaden. I dag er her små hyggelige specialforretninger. Markedspladsen Newgate Market ligger lige ved siden af. 

5. York’s Chocolate Story

I flere hundrede har tre familier produceret chokolade af høj kvalitet og med et besøg får du både historie, smagsprøver og indblik i produktionen, der er en profession udført med både nøjagtighed, respekt, stil og stolthed.

7. Kings Arms - byens vådeste bar

Sæt dig inden for og nyd stemningen eller sæt dig uden for og nyd floden og bylivet. Kings Arms er ikke en hel almindelig bar da den har været oversvømmet utrolig mange gange. Hele barområdet har været fyldt helt op til loftet med flodvand. 

8. The original ghostwalk

York og Yorks gamle gader har ry for at være hjemsøgt af spøgelser og andre uhyggelige eksistenser, der kommer frem efter mørkets frembrud. Hvis du forstår engelsk nok til at følge med guiden og alle hans utrolige historier, er det en særdeles underholdende tur. 

9. Gaden Whip-Ma-Whop-Ma-Gate

Mange af gaderne i York ender på "Gate" - et levn fra vikingerne. Gaden Whip-Ma-Whop-Ma-Gate er byens korteste gade på blot 15 meter, men med det længste navn. Det siger alt om englændernes skønne humor. 

10. The Railway Museum

Verdens største jernbanemuseum skal opleves, når du er i jernbanehistoriens vugge. Da banegården i York stod færdig i 1877 var det verdens største. Verdens første passagertog kørte i dette område, og mange af Dronning Victorias 21 overdådige togvogne ses her. 

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser – York i England

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien