London Eye har Londons flotteste udsigt
Log ind Log ind
London Eye har Londons flotteste udsigt

London Eye har Londons flotteste udsigt

London Eye (Londons øje) har byens flotteste udsigt. Så er det sagt. Det er en suveræn attraktion og når først man har været oppe i det enorme hjul, er det som om man lettere kan finde rundt nede på landjorden.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - London uden for sæsonen

Et kæmpe cykelhjul

2100 tons vejer det kæmpemæssige og moderne pariserhjul og man skal lægge hovedet langt tilbage for at se toppen, når man står på pladsen under det. Det ligner mest af alt et cykelhjul der er rejst på højkant. Det er 32 store kapsuler, der transporterer passagererne rundt. Hjulet bevæger sig hele tiden, men meget langsomt. En tur tager en lille time. Man skal dog beregne god tid til at komme op, da der ofte er meget lange køer. Til fortravlede turister kan der købes såkaldte "fast track" billetter, hvor man springer køen over for en betydelig merpris.

Kæmpemæssige kapsuler

Man bliver transporteret i kæmpemæssige kapsuler, der kan rumme ca. 25 personer. Der er også god adgang for handikappede. Og så er der frem for alt rigtig god plads i kapslerne til at gå rundt og tage billeder i alle retninger. Der er også aircondition og i det hele taget meget fine forhold.

Udsigt til Big Ben og resten af London

Der er en ubeskrivelig udsigt ud over en af Europas mest spændende hovedstæder og på dage med klart vejr kan man se op til 40 km væk. Det vil f.eks. sige til Windsor Castle. Ved at komme så højt op i luften og få et indtryk af London i fugleperspektiv, er det som om, at man lettere kan finde rundt, når man få benene på landjorden igen.

Diplomer og andre souvenirs

Man kan få både diplomer og masser af andre souvenirs som bevis for, at man har været oppe i det imponerende hjul.

Underholdning

På den store plads under London Eye er der restauranter, legepladser og en lille park med bænke. Det er et perfekt sted for gadegøglere og dem er der mange af. Der er klovne, musik, dans og tryllerier. Et leben og en herlig stemning. Sæt dig på en bænk og nyd stedet.

Fakta om England - London

Hovedstaden i England er London. 

Befolkningstal: 8,9 mio - 53 mio i hele England 

Areal: 1.572 km² - 130.279 km² i hele England 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London har en perlerække af store attraktioner så som Big Ben, Tower of London, London Brigde, Trafalga Square, Buckingham Palace, men også moderne bygninger som The Shart og O2 Arena mm.

Mere information:

Turistinformation: London

Turistinformation: England