Vintercamping på Frankrigs højst beliggende vintercampingplads
Log ind Log ind
Vintercamping på Frankrigs højst beliggende vintercampingplads

Vintercamping på Frankrigs højst beliggende vintercampingplads

Godt gemt mellem verdenskendte skisportssteder som Tigne og Val-Thorens ligger dalen Peisey Vallendry, der for de fleste danskere er ganske ukendt. Hægter man campingvognen på krogen finder man ikke bare Frankrigs højst beliggende vintercampingplads, men også en perle, man aldrig glemmer.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Rejsen til og fra Danmark

Campingpladsen høje placering gør, at vogntoget skal være 100 % i orden til vinterkørsel, for at nå frem på sikker vis. Alene turen til og fra Danmark kan fra november til februar måned byde på ekstreme vinterveje.
Det kan overraske mange, men hvis udstyret og vogntoget er i orden, er der intet i vejen for at søge oplevelsen. Bliver føret uforsvarligt kører du på rasteplads, tænder for varmen og venter til det er forsvarligt at køre igen. Du har jo huset med på ryggen og er på den måde bedre stillet end andre bilister. Der er motorvej fra den danske grænse til afkørslen på N90 ved byen Landry. Herfra er der 14 km krævende bjergkørsel med stigninger på op til 8 %. Det kræver både god trækkraft i bilen og de korrekte dæk på hele vogntoget. Der ligger også en campingplads i Landry. Tag evt. en overnatning her, hvis føret er for dårligt til at køre op på bjerget. Er du i tvivl, kan du også køre turen uden campingvogn først.

Opstilling af campingvogn i sneen

Lad campingvognen sidde på bilen, indtil den står på sin plads, for det er tungt at skubbe vognen i sneen. Så snart den er i vatter og støtteben er kørt ned, tilslut varme og strøm. Undersøg hvor mange ampere pladsen har, før alle elkrævende apparater tilsluttes. Varme er vigtigst. Alde centralvarme er på denne type vintercampingtur at foretrække, fordi det både kan køre på gas og el, og man dermed opnår meget høj effekt. Medbring gerne vinterfortelt, som kan anvendes som ekstra plads til f.eks. ski, samtidigt med at det virker som varmesluse for campingvognen. Det er vigtigt, at det er et decideret vinterfortelt, hvor taget hælder, så sneen lettere glider af og teltstængerne er kraftigere.
Vintercamping i Frankrig

Nationalparken Vanoise - en sand perle

Campingpladsen ligger helt vidunderligt med bjerge på begge sider og tæt på åbent skovområde, hvor der er masser af muligheder for langrend og gåture på snesko. En halv kilometer fra pladsen ender vejen og her begynder Nationalparken Vanoise, der er uberørt og gudesmuk. En enorm kontrast til dalene på den anden side af bjergene, hvor de store larmende og menneskefyldte skisportssteder ligger. Her er ro og fred. Vil man stå på ski, kan man tage skibussen til tre mindre steder i Peisey Vallendry. Det er små hyggelige områder, der er ideelle for børn og nybegyndere. Campingpladsen har sin egen lille restaurant, som kan anbefales varmt, fordi den har et godt lokalt køkken. Les Lanchettes byder på anderledes vintercamping, hvor roen og naturens uberørte skønhed sætter sig dybt i en.

Oplevelser i området:

Parc National de la Vanoise.
Skisportstedet Peisey Vallendry.
Langrend lige uden for campingpladsen.
Bondegårdsbesøg – ostproduktion Beaufort.

Fakta

Afstand fra Danmark via Geneve, Annecy, Albertville: 1415 km.
Heraf 15 km bjergkørsel fra motorvej/Landry til campingpladsen Les Lanchettes.
Beregn 2 ½ dag til rejsen pr. vej.

Her boede vi:
Camping Les Lanchettes ligger 1470 moh.
Campingpladsens har 10 ampere.

Vores vogntog:
Toyota Landcruiser D-4D.
Adria Classica 663 UK med Alde centralvarme.
Vinterdæk MS på hele vogntoget. Snekæder til hele vogntog.
Fortelt: Isabella Magnum Moonlight.

Gode råd til vintercamping

Test din vogntog på en dansk campingplads om vinteren, før den lange tur sydpå.
Varmen skal cirkulere rundt i hele vognen. Luft ud så kondensproblemer undgås.
Vandsystemet skal være isoleret, så det ikke fryser.

Køleskab skal vintersikres.
Ekstra gas – test forbrug hjemmefra, da det er ret forskelligt, hvor meget man bruge. Afhænger af faktorer som temperatur ude, andre varmekilder, madlavning med mere.Vintercamping i Frankrig

Et lille tip

Kør til området i slutningen af marts eller starten af april. Her er vejene snefrie og tørre og det gør udfordringen noget lettere. Til gengæld er der ikke så meget sne, men man kan stadig stå på ski eller gå ture på snesko. Har man god tid, kan man fortsætte sydpå og få fransk forår.

Fakta om Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig