Kroatien: Gode råd og tips til øhopsferie i Adriaterhavet
Log ind Log ind
Gode råd og tips til øhopsferie i Adriaterhavet

Gode råd og tips til øhopsferie i Adriaterhavet

I forbindelse med en øhops-ferie til øerne Korcula, Hvar og Brac i Adriaterhavet er der en masse gode tips til den perfekte ferie, der først og fremmest kræver tid, men har man den, venter en uforglemmelig ferie.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Overnatning på de kroatiske øer

Overnatningsstederne så som pensionater, hoteller og campingpladser ligger som perler på en snor, så det er bare at køre ud på opdagelse. I højsæsonen er det en god ide at booke på forhånd f.eks. via nettet. Her kan du bruge de store hotelbooking portaler. Campingpladser kan være lidt svære at finde på nettet, og kræver ofte du besøger deres hjemmesider hver især. Priserne er dog yderst fornuftige. Udenfor sæsonen kan du sagtens køre efter næsetippen og droppe ind der, hvor du gerne vil stoppe. Vil du gerne tjekke priser undervejs, kan dette også gøres via nettet.

Rejser med børn til Kroatien

Rejser du med børn, kan du bestille store hotelværelser, men det fungerer også godt med lejligheder, så du har mere plads og selv kan lave mad. Campingpladserne ligger som perler på en snor og er et fremragende valg for børnefamilier. Husk at overnatningsprisen kan være lidt højere end på hotel, men til gengæld er mange af aktiviteterne inkluderet i prisen.

Transport på egen hånd

Transport på egne hånd giver en utrolig frihed, så du kan køre fra sted til sted og stoppe, når du vil. Smid et telt i bagagerummet eller hægt en campingvogn på krogen, så har du også "huset på ryggen". Kører du med campingvogn, så stil den på campingplads, før du går på opdagelse. Der er ofte dårlige parkeringsforhold. Parkeringspladser finder du i nærheden af oplevelserne f.eks. en bydel eller der, hvor du skal bo og det er billigt. Det fungerer fint at køre med GPS og vejene er de fleste steder fine. Kroaterne rigtig fint, så du skal ikke være bekymret for at køre i landet.

Færgerne mellem Kroatiens øer

Jadrolinija er der rederi, der sørger for færgeforbindelser med øerne. Du kan ikke bestille plads på færgerne, så det er bare at køre ned på havene og vente til det bliver ens tur. Det er umiddelbart negativt, hvis du har et nøje planlagt program, men også netop en af grundene til at øhop kræver tid. Uden for sæsonen kommer du som regel med første gang. Det fungerer utrolig godt med færgerne, der bliver pakket til sidste cm er fyldt op. På nogle af færgerne bliver bedt om at bakke om bord. En meget brugbar information, hvis du f.eks. kører med campingvogn.

 

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Det mest suveræne ved øhop

Det mest suveræne ved øhop er, at vi kommer ud på vandet og på den måde virkelig får fornemmelsen af den fantastisk ø stemning hele Adriaterhavet består af. Færgerne har lige det mest nødvendige du har brug for nemlig toiletter og en lille cafe. Det mest af tiden er du udenfor og for at nyde den smukke sejltur.

Strand, sol og sko

Husk solcreme med høj faktor. Solen banker for det meste ned fra en skyfri himmel og du er tæt på vandet eller i vandet. Strandene er stort set altid med sten. Det kan være store sten og mindre sten og nogle gange skarpe sten. Klippekysterne giver til gengæld et sædeles frisk badevand modsat lidoen på den italienske side. Sko som på dette billede kan anbefales. Du kan købe dem alle steder for ingen penge og i alle størrelser.

Sprog og penge

Kroaterne er gode til engelsk og flere taler udmærket tysk. De er meget venlige og servicen er i top, så spørg endelig, hvis du har brug for råd. Alle større steder hoteller, tankstationer og restauranter kan man betale med betalingskort, men hav altid kontanter i pungen f.eks. til færgerne.

Sådan krydser du grænsen til Bosnien-Hercegovina

Hvis du på rundrejsen får brug for at køre gennem det lille stykke land, som Bosnien-Hercegovina har ud til kysten, er det ikke noget problem. Heller ikke i lejet bil. Husk at have alle bilens papirer klar - samt dit pas.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om Kroatien - Zagreb

Kroatien var frem til 1991 en del af Jugoslavien. I dag er det en selvstændig republik. Landet er med god grund utrolig populært som feriemål. Klima, kultur, natur og de mange øer gør Kroatien til noget helt særligt.  

Hovedstad: Zagreb

Befolkningstal: Ca. 4,1 mio.

Areal: Ca. 56.594 km²

Kyststrækning og antal øer: 5.790 km og 1200 øer

Afstand fra Danmark: Ca. 1.450 til Zagreb (fra Padborg)

Møntfod: Kuna (svarer næsten til den danske krone) Du kan også betale med Euro.

Mest besøgte attraktion: Halvøen Istrien og middelalderbyerne Dubrovnik og Split, men også nationalparkerne med bl.a. Plitvicesøerne. Øerne i Adriaterhavet er også populære.

Mere information:

Turistinformation: Kroatien

Færgeoverfart til øhop: Jardolina

Campingpladser i Kroatien