Cascais - et feriested tæt på Lissabon, Portugal
Log ind Log ind
Cascais - et feriested tæt på Lissabon

Cascais - et feriested tæt på Lissabon

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Gislev Rejser

Hotel Vila Galé Cascais er vores base de næste dage og umiddelbart efter indkvarteringen går vi en lille byvandring i Cascais, der ligger smukt ud til Atlanterhavet ca. 30 kilometer vest for Lissabon.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Hotel Vila Galé Cascais

Vila Galé Cascais er et stort, seks-etagers hotel med balkoner, hvor nogle vender mod havet og andre mod byparken med udsigt mod Sintrabjerget. Her er naturligvis svømmepøl og bar i haven og i restauranten serveres en stor og varieret buffet morgen og aften. Ønsker man den lokale vin til middagen, kan den fås ad libitum for nogle få euro. Der er kun få meter ned til havet og ca. 10 minutters spadseretur til byens centrum.

Hotel Vila Galé Cascais

Hotel Vila Galé Cascais

Cascais - et populært sted

På byturen kommer vi forbi er par prægtige bygninger og det gamle fort som i dag har museum. Her er et eksklusivt hotel - en såkaldt pousada. Kig indenfor - det er gratis.
Efter fortet ligger rigmandsvillaerne skulder om skulder og en af byens velbesøgte strande dukker frem. På pladsen ved byens rådhus står en statue af Dom Pedro I, hvis grav vi har set i Alcobaca, hvor han hviler med sin elskede Ines de Castro. Herfra fortsætter vi ad byens gågade, hvor det bugner med souvenirbutikker og restauranter.

Det fornemme palads Palacio dos Contes de Castro Guimaraes

Det fornemme palads Palacio dos Contes de Castro Guimaraes

Gå ikke glip af markedsdagene, som afholdes to gange om ugen. Her findes alt hvad hjertet begærer - udover fødevarer og tøj også et omfattende antikmarked.
Vil man prøve at spise et andet sted end på hotellet, er der rig lejlighed til det og det portugisiske køkken er bl.a. repræsenteret på restaurant Flamingo - som kan anbefales.

Markedsdag i Cascais

Markedsdag i Cascais

Strandpromenaden til Estoril

Vil man derimod spadsere til nabobyen Estoril ad strandpromenaden skal man beregne en time ud og lidt længere tid hjemad. Men det er interessant at gå den lange vej og følge tidevandets bevægelser. Langs strandpromenaden er her flere badestrande og mod landsiden både ældre og helt moderne bygninger. Undervejs kan man nyde en is eller en drink på promenadens caféer. Ved Estoril holder surferne til, for her er bølgerne særligt store.                         

Agave over badestrand

Agave over badestrand

Byparken i Cascais

Fuglefløjt, hanegal og påfugleskrig fra byparken har skærpet vores nysgerrighed og vil man væk fra turistmasserne, kan en spadseretur i dette fredfyldte åndehul, som byparken er, anbefales. 
De mange forskellige træer og buske er nærmest en botanisk have, hvortil kommer små søer og vandløb - nogle med skildpadder. Her støder vi også på fuglene, som vandrer frit rundt i parken - og til vores overraskelse ser vi også grønne papegøjer.

Brug fødderne i byparken

Brug fødderne i byparken

Museum Conde de Castro Guimaraes

Som nabo til hotel Vila Galé Cascais ligger rigmandsvillaen - eller slottet, må man næsten sige - Castro Guimaraes, der tidligere var en sommerresidens og i dag er museum der viser, hvorledes de velhavende havde indrettet sig i slutningen af 1800-årene. Her opleves et overflødighedshorn af rigt dekorerede sale som vi kommer gennem efter at have passeret gårdspladsen indrettet i flot maurisk stil. Flere af slottets vægge er dekoreret med azulejos og lofterne er i udskåret træ med malerier. Her er flotte møbler og en fin samling interessante malerier. Her har den portugisiske adel og udenlandske konger, dronninger og hertuger samt andre personer i de højere sociale lag ferieret.

Palacio dos Contes de Castro Guimaraes

Palacio dos Contes de Castro Guimaraes

Casa de Santa Maria

Det samme gør sig gældende i huset overfor - Casa de Santa Maria - der ligger på en pynt sammen med fyrtårnet Santa Marta ved indgangen til Cascais. Også denne feriebolig, der er bygget i tre faser mellem 1902 og 1918, viser hvorledes de portugisiske rigmænd levede i overdådighed i begyndelsen af 1900-årene. Den gratis indgangsbillet giver også adgang til fyrtårnets museum længere ude på molen.

Casa de Santa Maria og fyret Santa Marta

Casa de Santa Maria og fyret Santa Marta

Helvedets Mund - Boca do Inferno

Går man til højre nede ved stranden foran hotel Villa Galé Cascais, kan man spadsere ad en natursti langs den klippefyldte kyst ud til et stort hul i klipperne - Boca do Inferno - eller Helvedets Mund. I stormvejr banker Atlanterhavets bølger gennem hullet med et brag og store skumsprøjt. Men i dag er det langt mere fredeligt og fra de yderste klipper får vi et glimt af hullet. Spadserer man ad fortovet derud tager det blot 10 minutter.

Helvedets Mund

Helvedets Mund

Vi skal senere besøge Lissabon med Belem og historiske pladser og med udflugt til Sintra. 

Fakta om Portugal

Lissabon er hovedstad i Portugal. Ø-grupperne Madeira og Azorerne hører til Portugal.

Befolkningstal: Ca. 10,5 mio.

Areal: Ca 92.391 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.374 km

Mest besøgte attraktion: Byerne Lissabon og Porto samt strandene ved Algarve. Også øgrupperne Madeira samt Azorerne er populære - både for at slappe af ved strandene, men også for at vandre i bjergene.

Mere information: 

Turistinformation: Portugal

Rejsebureau: Gislev Rejser