Laax i Schweiz - Europas mest nytænkende skidestination
Log ind Log ind
Laax i Schweiz - Europas mest nytænkende skidestination

Laax i Schweiz - Europas mest nytænkende skidestination

Sne er ikke "bare" sne og pister er ikke "bare" pister, og slet ikke hvis du tager på skiferie i skønne Laax – kun 1.100 km fra den dansk tyske grænse. Hele familien vil elske dette sted uanset alder.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

På ski i de schweiziske alper

Her i de schweiziske alper har de bygget et helt nyt og yderst moderne resort med store luksuriøse lejligheder i forskellige størrelser – lige for foden af pisterne. Den vender vi tilbage til lidt senere – vi skal først ud og se nærmere på det, som det hele handler om pisterne.

Slogan - mere end skiferie

Stedet slogan er mere end skiferie og allerede på vej op i liften oplever du, at Laax er anderledes. Hele skianlægget er total renoveret og moderne men uden at alpestemningen er forsvundet. Det er som om, da man skulle anlægge det sted på ny, at man har tænkt - hvordan gør vi alt så let som muligt for vores gæster.

Alt er elektronisk undtagen personlig service

Udlejning af ski foregår elektronisk og personalet står kun til tjeneste, hvis man har behov for hjælp. Men det har man som regel ikke for alt er sat i system og er yderst logisk opbygget. Du kan bestille det hele hjemmefra på nettet og så står det klart ved ankomst. Der er også opbevaringsskabe lige ved liften, så du slipper for at bære skiene med op i til din lejlighed.

Lange pister og nye lifte

Oppe i terrænet, der består af 235 km pister og hvor 70 % af dem ligger over 2000 meter, venter en skioplevelse af højeste karat. Den længste piste er 14 km. Lifterne er nye med sne- og vindafskærmning og på flere af dem er der varme i sæderne. Der er pister i alle sværhedsgrader og en suveræn snowpark til leg. I det hele taget er leg på ski en af overskrifterne for ferie i Laax og det kommer også til udtryk i skiskolen. Traditionel skiskole er nedlagt – her skal alle lege.

Eminente lejligheder

Ikke bare skiskolen er speciel i Laax – det er Rock ressort også – et stort kompleks, hvor du bor i yderst luksuriøse og moderne lejligheder for foden af pisten og en af lifterne. Med andre ord ingen gåafstande. Lejlighederne har alt hvad hjertet begærer og du parkerer ydermere lige under din lejlighed, så du heller ikke skal bære på bagagen. I stueetagen i samtlige bygninger er der butikker og restauranter og her kræses der igen for de besøgende med gode mad i de forskellige specialrestauranter, men der er også supermarked, hvor du kan handle ind så du kan spise hjemme i lejligheden.

Freestyle Academy – Laax´ store legeplads

Laax er de senere år blevet kendt og anerkendt for individuel og kreativ skiløb. Med Freestyle Academy må der leges på ski. Det sker i de fire Freestyle parker, der har egne liftet eller i verdens første indendørs skilege hal. Her kan du på genial vis fortsætte med at lege når lifterne har lukket. Det er ikke kun for børn, men for alle, der har mod på lidt luft under vingerne. Der er trampoliner og store ramper, hvor du træne hop og spring uden at slå dig. Du lander i den store spinggrav fyldt med skumgummi og fordi det er så sjovt, er det også et sted, hvor der kan bruges mange timer. Altså lige med mindre kræfterne ikke slår til, hvis du også har været ude at stå på ski hele dagen.

Spis ekstra godt

Du kan spise helt utrolig godt i Laax, men det koster også. Vil du gerne spare penge på den konto, så spis hjemme i lejligheden enten ved selv at lave maden eller hente et par pizzaer nede på gade. Vil du en aften forkæle dig selv uden at det skal koste en bondegård, så kan den gamle gård Tegia Larnags et par hundrede meter oven for byen. Traditionel schweizisk mad af høj kvalitet i lokaler med en utrolig atmosfære. Husk at bestille bord.

Perfekt frokost

Oppe i terrænet kan du spise lokale specialiteter på Teglia Miez. Perfekt til frokost.

Laax er genialt

I Laax kan du praktisk talt lege fra morgen til aften inde som ude og det er samtidigt med at du forkæles på alle fronter både hvad angår feriebolig og mad. Laax har med alle de disse tiltag ført skiferiekonceptet ind i en ny tidsperiode. Det er utrolig let at komme til for der er motorvej næsten hele vejen der ned. Det er lidt dyre end mange andre steder, men du får i den grad også noget for pengene.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om Schweiz - Laax

Schweiz' officielle navn er Schweizerische Eidgenossenschaftlovenien og ligger i Centraleuropa. Det grænser op til Tyskland, Frankrig, Italien, Liechtenstein og Østrig. 208 bjerge er over 3.000 meter. Der tales fire officielle sprog - tysk, fransk, italiensk og rætoromansk. Mest kendt for ost, der findes over 450 slags, ure og chokolade - schweizerne spiser gns. 10 kg om året.

Hovedstad: Bern - største by er Zürich

Befolkningstal: Ca. 8 mio.        

Afstand fra Danmark: Ca. 900 km fra den dansk-tyske grænse

Laax: Byen ligger 1.050 moh., 235 km pister, højeste punkt 3.018 moh.

Mere information:

Turistinformation: Schweiz

Turistinformation: Laax

Find campingpladser i Laax