Edinburgh - besøg det prægtige kongeskib Britannia
Log ind Log ind
Besøg det prægtige kongeskib Britannia i Edinburgh

Besøg det prægtige kongeskib Britannia i Edinburgh

En hel speciel ferieoplevelse i Edinburgh er Kongeskibet Britannia, der er en af verdens mest berømte skibe. Det blev bygget på John Browns Shipyard i Clydebank i 1953 og har serviceret det engelske kongehus i 44 år.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Et omrejsende skib

I løbet af denne tid gennemførte den kongelige familie 968 officielle rejser, fra de fjerneste egne på den sydlige halvkugle til de dybeste kløfter af Antarktis. Skibet rejste i alt 1.087.623 sømil og anløb over 600 havne i 135 lande. I juni 1994 meddelte regeringen Hendes Majestæt Dronning Elisabeth at Royal Yacht Britannia ville blive taget ud af drift. Den sidste rejse gik fra Hong Kong til Portsmouth i begyndelsen af januar 1997. Herefter startede en intens konkurrence mellem et væld af engelske byer. Hvad skulle der nu ske med det imponerende skib?

Besøg det historiske skib

Britannia er nu ejet af Det Kongelige Britannia Trust, en velgørende organisation, hvis eneste opgave er at opretholde Britannia i overensstemmelse med sin tidligere rolle. Britannia er permanent fortøjet i Edinburghs historiske havn Leith og besøgende kan opleve, hvordan livet var ombord på skibet for den kongelige familie og besætning. Alt er bibeholdt i originalt stil og man kan sagtens fornemme stemningen i de royale gemakker. Og man bliver imponeret over, hvor velholdt det hele er. Alle dele af skibet er åbent for offentligheden og man kan sagtens få mange timer til at gå på det historiske skib.

Fakta om Skotland

Edinburgh er hovedstad i Skotland, der er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 5,3 mio.

Areal: Ca. 78.782 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 984 km til Edinburgh

Mest besøgte attraktion: Edinburgh med slottet, men også de mange muligheder for at tage rundt i landets flotte landskab og se på middelalderborge, kirker og klostre, ligesom det er populært at vandre i bjergene.

Mere information:

Turistinformation: Skotland

Turistinformation: Storbritannien