Her er alt du skal opleve på Costa Brava kysten Spanien
Log ind Log ind
Her er alt du skal opleve på Costa Brava kysten Spanien

Her er alt du skal opleve på Costa Brava kysten Spanien

Costa Brava ligger syd for den franske grænse og for foden af Pyrenæerne og lige ud til Middelhavet. Det hele indbyder til ferie pga. et skønt klima og nogle af de lækreste strande i Spanien. Campingpladserne ligger som perler på en snor.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Fantastiske Girona

Girona er både navnet på provinsen og hovedbyen i regionen og en virkelig smuk by. Allerede når man krydser floden Onyar for at komme over til den gamle bydel, bliver det tydeligt, at det her er en både gammel og storslået by. Den blev grundlagt i år 79 før vor tidsregning og har været belejret 25 gange, hvilket naturligvis har sat sit præg på arkitekturen. Flere gange har Girona dannet kulissen i den prisvindende serie Game of Thrones. Den bedste måde er at se byen til fods, og man må heller ikke snyde sig selv for en tur på bymuren, selvom det er forbundet med en del trapper. Byen Girona kan sagtens besøges fra en af de mange campingpladser ved kysten.

 

Iglesia de San Félix i Girona ligger lige ned til floden Onyar.

Iglesia de San Félix i Girona ligger lige ned til floden Onyar.

Vidunderlige Cadaques

Den lille kystby Cadaqués, der bl.a. er kendetegnet for smukke kridhvide huse, og her bor mange kunstnere. Den mest kendte fra byen er Salvador Dalí, der blev født i Figueres i 1904, men boede i byen, og i dag er hans hjem et museum. Midt på torvet står der i dag en statue.

Cadaques set fra vandsiden.

Cadaques set fra vandsiden.

Masser af campingpladser i Girona – kun en strand - meget lang strand

Campingpladserne ligger side om side på Costa Brava-kysten, og de minder på mange måder om hinanden. De er store, og de ligger ud til den lange brede og meget fine sandstrand ved Middelhavet. Går man i dybden med pladserne, er der alligevel forskel. En ting er kvaliteten, men campingpladserne har også specialiseret sig inden for forskellige temaer. En plads har hunde i centrum, en anden aktiv ferie og vandsport, en tredje har det maritime med bådpladser og fiskeri. Standarden er generelt meget høj, og man får meget for pengene, ligesom rengøring og god service nærmest er en selvfølge, fordi konkurrencen er så hård i området, men det kommer gæsterne til gode.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Sant Llorenç de la Muga er et besøg værd

Sant Llorenç de la Muga er en af de små hyggelige bjergbyer, som virkelig er et besøg værd. De game smalle gader danner rammer om en særdeles charmerende by med små butikker og skønne restauranter. Her kan man, ligesom på campingpladsens fine restaurant, få smag for den gode mad, der er i hele regionen. Men mad er ikke det eneste, der gør Bassegoda Park til noget helt særligt. Ejeren Esteve har en bror, der hedder Pere, og han er astrolog. Efter en rejse til USA opdager han pludselig noget helt særligt på campingpladsen. Der er ingen lysforurening, hvilket gør, at man kan se stjernerne endnu mere klart end mange andre steder, så i dag kan man tage med på guidede ture i et observatorium, hvor Pere om natten fortæller om det, man ser. Det er en fantastisk oplevelse, fordi man er sammen med en, som ved, hvad han taler om, og på kort tid kan man lære meget om stjerner, planeter og månen.

Sant Llorenç de la Muga emmer af hygge.

Sant Llorenç de la Muga emmer af hygge.

Camping Las Dunas - populær blandt danskere

Campingpladsen Las Dunas satser på høj kvalitet, både hvad angår restauranten, men også underholdning og sportslige aktiviteter. Det er en campingplads, der kan rumme mange forskellige slags campister, og de satser virkelig på at have noget for enhver smag. Den enorme sandstrand taler for sig selv, og badevandet er utrolig børnevenligt. Skulle det ikke være nok, så er den store velindrettede pool helt sikkert et sted, hvor hele familien kan få kropstemperaturen på rette køl igen. Bassinet med lavt vand og blødt underlag er genialt til helt små børn, mens rutsjebanerne er for de mere legesyge. Alt trafik på pladsen foregår fra en omfartsvej ude i yderkanten, og det gør, at der er mere ro, og at campingpladsen er meget sikker for mindre børn.

De mange udlejningsenheder fås i alle prisklasser.

De mange udlejningsenheder fås i alle prisklasser.

Baglandet for foden af Pyrenæerne

I Gironas bagland for foden af Pyrenæerne ligger et område, hvor tiden står helt stille, og hvor kystens mange turister synes langt borte. Olivenlunde og skønne bakkede landskaber med små hyggelige byer kendetegner området. Her gemmer sig også naturskønne campingpladser, og Bassegoda Park er måske perlen over dem alle. Det er som om, der er en usynlig grænse mellem campingpladsen, naturen og dyrelivet, fordi hele området er som en stor naturpark. Floden Muga går lige forbi campingpladsen og er et oplagt udflugtsmål til små vandreture med rygsæk eller picnickurv og måske endda en dukkert.

Bjergene for foden af Pyrenæerne er enestående for naturelskere.

Bjergene for foden af Pyrenæerne er enestående for naturelskere.

Nàutic Almatà - maritimt feriested

Campingpladsen Nàutic Almatà, hvor åløb og små kanaler løber gennem hele campingpladsen, er virkelig charmerende, men måske ikke for helt små børn, fordi der er vand overalt. Du kan leje din egen lille båd eller tage med på flere forskellige former for turbåde, og det er en fin oplevelse af se hele kysten fra vandsiden. Når man sejler ud fra campingpladsen, får man også et godt indtryk af, hvor smukt den ligger. Både udlejningscampinghytter og gæster, der bor i et telt, teltvogn, campingvogn eller autocamper kan mange steder bo helt ud til vandet. Selvfølgelig er der også myg i området, men ikke så mange, som man skulle tro. For det første lufter det meget, og fuglebestanden er så stor, at de tager sig af de små kræ. Resten kan klares med almindelig myggespray.

Stort set alle feriegæster bor lige ud til vandet.

Stort set alle feriegæster bor lige ud til vandet.

Aldrig sulten i seng

Det catalanske køkken er ikke bare godt, men rigtig godt. Med havet lige uden for døren og det flade frodige landskab for foden af bjergene er det et stort spisekammer. Hertil kommer en bagende sol, der fylder både frugt og grønt med masser af vitaminer. Vin produceres også her, men prikken over i’et er måske også, at man tager sig tid til at spise. Ikke kun om aftenen, men også til frokost. En siesta er ofte forbundet med et par timer ved middagsbordet også på hverdage.

Arròs de Pals a la Cassola og paella 

De klimatiske forhold og de enorme vådområder er ideelle til risproduktion, og ris er også en vigtig ingrediens i det spanske køkken, f.eks. i paella, men risene eksporteres også. I Gironaområdet kan du flere steder, f.eks. hos Molí de Pals, få en rundvisning i produktionen og se, hvordan risene sorteres. Herefter går turen med traktor ud i rismarkerne, inden der serveres lokale retter tilberedt med ris. Arròs de Pals a la Cassola er den mest populære.

Det er dokumenteret, at der er dyrket ris i området siden 1452, og produktionsmetoderne er stort set ikke ændret. Mange af gårdene er familiedrevet, og kunsten at dyrke ris går fra generation til generation. Hvis du kommer i april eller maj, kan du være med til at dyrke ris, og i sensommeren kan du være med til at høste.

Ikke dyrt at spise ude

Det er heller ikke dyrt at gå ud at spise, og restauranterne findes overalt og i alle prisklasser. På campingpladserne alene er der ofte flere at vælge imellem, lige fra snackbarer til rigtig gode restauranter. I mange små byer kan man finde fortovsspisesteder, hvor maden også bare er i orden. Og så er der naturligvis de anerkendte restauranter med kendte kokke. En af dem er Compartier i Cadaques, der betyder at dele, og det er kokke fra El Bulli, der står bag. Men her er det noget helt andet. Delekonceptet skal forstås på den måde, at konceptet er spansk tapas, men med større fade, hvor man deler med dem, man spiser med.

Verdenskendte El Bulli er lukket og ligger ikke, som man skulle tro, tæt på en storby.

Verdenskendte El Bulli er lukket og ligger ikke, som man skulle tro, tæt på en storby.

Geniale Girona

Det, der gør ferie i Girona genialt, ud over et yderst stabilt klima, er mulighederne for at kombinere det, der netop gør, at ferien bliver perfekt. Om du vil ligge på stranden og solbade, være aktiv eller dykke ned i historien og kulturen, så er der mere end, hvad du kan nå på to-tre ugers ferie. Barcelona ligger under 100 kilometer borte, hvis en fodboldkamp eller storbyshopping skulle trække, men det er en hel anden historie.

FC Barcelona og Camp Nou er ikke langt væk, når du holder ferie i Girona-området.

FC Barcelona og Camp Nou er ikke langt væk, når du holder ferie i Girona-området.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om Spanien - Costa Brava

Costa Brava kysten i Catalonien i Spanien er yderst populær, fordi området har enorme sandstrande, bjerge, masser af kulturoplevelser.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio. i hele Spanien

Afstand fra Danmark:  Ca 1.800 km fra grænse til grænse

Mest besøgte attraktioner: Girona, Figueres, Cadaqués og Middelhavskysten med de fine badestrande.

Følg i sporerne på Game of Thrones 

Mere information:

Turistinformation: Spanien

Campingpladser i Girona ved Costa Brava

Find flere campingpladser her

Vi boede på:
Camping Las Dunas (hjemmeside på dansk)

Få meget mere Anne-Vibeke Rejser

Adgang til ALT indhold på AnneVibekeRejser.dk
Streaming af Tv-programmer i fuld længde - altid over 100 stk.
Næste online Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Wien
De bedste rejsetips i et nyhedsbrev ca. to gange hver måned
Næste online foredrag: Guide til Azorerne
Se og gense over 50 foredrag fra hele verden
Ja tak, lad mig se noget mere!
Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben