Oplev Barcelona på 48 timer i Barcelona
Log ind Log ind
Oplev Barcelona på 48 timer i Barcelona

Oplev Barcelona på 48 timer i Barcelona

Eller naturligvis længere tid, hvis du har det. Er du indstillet på at give den gas på oplevelsespedalen, så kan du faktisk nå en hel del på 48 timer. Uanset tid er Barcelona en virkelig skøn storby.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Bedste rejsetip - spar tid, bo centralt

Selv om det koster ekstra at bo centralt, så kan det godt betale sig hvis du ikke har lang tid i byen. Et forslag kunne være lige omkring Placa de Catalunya (busser til og fra lufthavnen), som ligger der hvor den verdenskendte gågade La Rambla begynder, men også i gåafstand til kirken Segrada Familia og Park Güell (Gaudis Park).

Intet Barcelona uden Gaudí

Mange synes måske efterhånden der tales for meget om den verdenskendt spanske arkitekt og kunstner Antoni Gaudí (1852-1926), men han er svær er komme uden om, selv om Barcelona også fostrede mange andre store kunstner. Over alt i byen ses hans værker, men hvis du har kort tid så se dem ude fra - så sparer du tid. 

Segrada Familia - et imponerende værk

Gem La Rambla til om aften og begynd den første dag, hvor du er mest frisk til at gå ud til den ufærdige domkirke Segrada Familia, som er Gaudí mesterværk. Det vides endnu ikke, hvornår alle 10 tårne står færdig  der gættes på alt fra 20 til 100 år. Byggeriet blev påbegyndt i 1883 og Gaudí ligger begravet inde i kirken. Selv om kirken stadig er en stor byggeplads kan den besøges og det er en storslået oplevelse. Allerede ude fra ser du, hvordan Gaudí livlige fantasi boltrer sig på facader, spir og tårne. 
Vil du inden for tager det næsten en hel dag at få billetter og gå kirken igennem. Gem det evt. til næste besøg.

La Segrada Familia - under stadig konstruktion

La Segrada Familia - under stadig konstruktion

Fortsæt til Park Güell

Parken er en stor samling Gaudí mesterværker. Den er bygget til industrifyrsten Eusebi Güell og kan i dag besøges. Den ligger højt hævet over byen, så husk gode sko, selvom der er rulletrapper en del af vejen. I området står også et par af de huse, som Gaudí tegnede. Desværre nåede alle 60 ikke at blive opført. Måske pga. den vågede stil – måske pga. de uroligheder Barcelona var præget af. I dag er det en stor oplevelse.

Trappe op til markedshallen i Güell-parken

Trappe op til markedshallen i Güell-parken

La Rambla – verdens mest livlige gågade

Sidst på dagen er det en god ide at søge mod verdens mest kendte gågade La Rambla, der går fra Placa de Catalunya og helt ned til havnen. Her møder dig et broget folkeliv og turister fra hele verden. Der er cafeer, gadegøgl, blomsterboder, ishuse, tapasbarer og et leben uden lige. Brug resten af dagen på at slentre ned af gaden og nyd den stemning som Barcelona er verdenskendt for. Liv og smilende ansigter. Pas også på lommetyve. Det vrimler med dem.

Folkemængden på La Ramblaen

Folkemængden på La Ramblaen

Monjuïc – Barcelona set ovenfra

Efter en god nats søvn og friske ben, er det blevet tid til at komme op i højderne igen. I over 1000 år var bjerget Barcelonas vigtigste forsvarsanlæg. I dag er det byens åndehul og du finder et væld af spændende teater og kunstmuseer. Dem kan du ikke nå på en kort tur, men du kan til gengæld nyde de grønne åndehuller og smukke haver og parker. Stedet blev først gang ombygget til Verdensudstillingen i 1929 og så igen til OL i 1992.

Havneområdet og Columbus

Tag metroen til Drassanes – for enden af Ramblaen, hvor du først ser den 56 meter høje Columbus søjle og her begynder en hel anderledes bydel La Barceloneta og Vila Olimpica. 
Havneområdet er både spændende og mondænt, men det er også her du finder 6 km sandstrand, promenader med restauranter og cafeer. 
Op til OL i 1992 blev hele det område renoveret og få byer i verden kan prale af at have suveræn strandliv så tæt på centrum.

Columbus øverst på søjlen peger mod Amerika

Columbus øverst på søjlen peger mod Amerika

Tid til tapas og Cava

Uanset, hvor effektiv en turist du måtte være, så må du ikke snyde dig selv for at have tid til at smage på de catalanske specialiteter. Det gør du bedst på en tapasbar, hvor du kan smage mange små forskelige retter på en gang. Jeg vil ikke anbefale et bestemt sted for jeg har spist mange steder og det har alt sammen været godt. Ikke fordi jeg er ukritisk, men det siger bare lidt om standarden. Pris og kvalitet hænger nøje sammen.

Hvis du er fodboldfan

Hvis du elsker fodbold og hvis FC Barcelona er et hold, du er fan af, kan du i stedet for at tage på Monjuïc taget metroen til Camp Nou, der er en suveræn oplevelse uanset om der spilles eller ej. Museet er virkelig interessant og fortæller levende om verdens bedste klubhold og alle de store spiller, der har været her inkl. Michael Laudrup, Allan Simonsen, Thomas Christiansen og Ronnie Ekelund.

Rundt i Barcelona

Denne gang så jeg for første gang en del turister på cykel, så det skal måske prøves næste gang. Uden tvivl en god, billig og hurtig måde at komme rundt på. Vil du spare på kræfterne og ikke køre med metro, så er der masser af turistbusser, hvor du kan hoppe af og på ved attraktionerne.

Kommer helt sikker igen

Jeg har besøgt Barcelona flere gange og jeg ved jeg skal tilbage igen. Der er stadig så meget jeg mangler at se, hvilket er et godt bevis på at Barcelona er en storby, du aldrig bliver færdig med.