Tips til oplevelser på vej til Prag og omegn
Log ind Log ind

Tips til oplevelser på vej til Prag og omegn

Prag er en oplevelse i sig selv, men kan sagtens kombineres med andre destinationer til og fra byen samt i den omegn.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Tag en overnatning i  Berlin

Berlin er nærmest et naturligt overnatningssted på vej til Prag og gør at rejsen kan kombineres med et par timer i den historiske hovedstad. Man oplever på ingen måde byen, som den fortjener, men man får en lille fornemmelse af dens storhed. Bussen tager os rundt til et par af de største attraktioner så som byens varetegn Brandenburger Tor, das Denkmal für die ermordeten Juden Europas, der symboliserer Holocaust og er til minde om de ca. seks mio. jøder, der mistede livet under 2. Verdenskrig. 

Næsten fremme – oplevelsesstop Theresienstadt

Under 2. Verdenskrig anvendte Gestapo borganlægget Terezín, der blev bygget fra 1780 til 1790 af Joseph II. Det er bedre kendt under det tyske navn, Theresienstadt, og blev anvendt som ghetto for jøder fra primært Tjekkoslovakiet, samt mange fra Tyskland, Østrig, Holland og sågar Danmark. Flere end 150.000 jøder blev sendt hertil, og selvom det ikke var en udryddelseslejr døde ca. 33.000 på grund af de forfærdelige forhold. Omkring 88.000 jøder blev deporteret til Auschwitz og andre udryddelseslejre i slutningen af krigen. 17.247 overlevende Theresienstadt.

Karlstein - 30 km fra Prag

Karlstejn, der ligger 30 km sydvest for Tjekkiets hovedstad, er en kæmpe oplevelse. Fra parkeringspladsen nedenfor bakken er der ca. 1,5 km op til borgen af samme navn. Man kan tage en hestevogn der op eller vælge at gå turen. Det er en fremragende måde at samle appetit for der er rimelig stejlt. Højt troende over byen ligger Karlstein borgen, der er et gotisk forsvarsværk fra 1348. Der er god tid til på egen hånd at indsnuse den historiske stemning og den utrolig udsigt til de uendelige grønne skove nedenfor borgen.

Besøg på glaspusteri - Sklarna Nizbor

Vi stopper også ved et glaspusteri - Sklarna Nizbor. I over 300 år har man oustet glas på dette sted og man mener at håndværket, der udføres her på stedet, kommer fra Schweiz. De dygtige glaspustere fremvises mange års traditioner af det gamle håndværk. Tjekkisk krystalglas er væsentligt billigere end i Danmark. Og det gode ved busferie er, at man ikke kan have overvægt, så der er basis for at gøre en god handel.