Naturskønne Lüneburger Heide – perfekt ferie for hele familien
Log ind Log ind
Naturskønne Lüneburger Heide – perfekt ferie for hele familien

Naturskønne Lüneburger Heide – perfekt ferie for hele familien

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Visit Niedersachsen

Bare tre timer fra Danmark ligger naturskønne Lüneburger Heide - lige mellem Hamborg og Hannover. Perfekt til korte ferier,, et stop på vejen sydover eller en hel ferie.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Imponerende Lüneburger Heide

Lüneburger Heide, der dækker et areal på 1070 km2 i den tyske delstat Niedersachsen, er et helt særligt landskab, der blev skabt i Middelalderen pga. fældning af skov til saltproduktion, der var et meget stort grundlag for den økonomiske vækst, som hele Hanseforbundet oplevede. Saltet blev brugt til at konservere fisk fra Nordsøen og Østersøen. Der er vandre- og cykelstier, som er godt skiltet. Du kan besøge området hel selv eller med en naturguide og den mest afslappende måde er i hestevogn.

Du kan vandre, cykle eller tage en tur i hestevogn.

Du kan vandre, cykle eller tage en tur i hestevogn.

Hyggelige Lüneburg

Hovedbyen i områder hedder Lüneburg og den nordtyske by har en lang historie bag sig. Storhedstiden, der stadig afspejler sig i smukke velholdte bygninger, gik fra midten af 1300 tallet til 1700 tallet, hvor Lüneburg blev en vigtig handelsby, fordi man udvandt salt i området. Det ses tydeligt penge i hele den gamle bydel, der er yderst charmerende, at der har været godt med penge i byen.

Lüneburg oser af hygge.

Lüneburg oser af hygge.

Udsigtstårnet Heide Himmel

En af Lüneburger Heide mest interessante attraktioner er det 45 meter høje udsigtstårn Heide Himmel, der er åben hele året. Det er Nordtysklands højeste udsigtspunkt og så ligger det lige midt i dyreparken Lüneburger Heide. På klare dage, kan du se havnen i Hamborg, der ligger 45 km længere mod nord. Der er en 700 m lang rampe op til udsigtspunktet og undervejs er der små platforme, hvor du kan nyde dyrene nedenfor, men også infotavler, hvor du kan lære mere om det vilde dyreliv og området. Der er også en elevator direkte op i tårnet.

Wildpark Lüneburger Heide

Du kan sagtens bruge en hel dag i området, fordi dyreparken har ca. 1.200 dyr fordelt på 140 forskellige arter. Dyrene har over 60 hektar at boltre sig på og der er picnic områder, legepladser og fordringer af dyre i løbet af dagen, så afsæt god til tid at være her. Parken har legepladsen og picnicområder og helt perfekt til familieudflugter. Vil du opleve flere dyr kan du også besøge Serengeti Park, der ligger 75 km længere mod syd i Hodenhagen. Parken er også et tivoli med masser af rutsjebaner mm.

Masser af forlystelsesparker

Hører du til den type, der gerne vil kombinere naturoplevelser med forlystelser, så er Lüneburger Heide et rigtig god bud. Der er næsten 20 forskellige forlystelsesparker og så har du både Hamborg og Hannover indenfor rækkevidde, hvis storbyen trækker. Det betyder også, at for familier med tre generationer eller børn i flere aldre, kan du kombinere din ferie med lidt af hvert. Den mest kendte forlystelsespark er Heidepark, der ligger 75 km syd for Hamborg og har over 40 forlystelser – heraf ni vilde rutsjebaner. Parken, der åbnede i 1978, er en af de største i Tyskland og dækker 850.000 m2.

Hvis du trænger til at grine højt, så er Heidepark et godt valg.

Hvis du trænger til at grine højt, så er Heidepark et godt valg.

Familievenlig cykelferie

I hele Niedersachsen, som Lüneburger Heide er en del af, er der en lang tradition for at cykle og det er så familievenligt, fordi der er cykelstier over alt og der er fladt. Den 930 km lange Lüneburger Radweg er en sammenhængende cykleklassiker. Der er masser af oplevelser, som du kan stoppe ved og en af dem er noget ud over det sædvanlige.

Bo hos en fåreholder

Carl Kulhmann er noget så usædvanligt som fåreholder og elsker at vise sit arbejde frem. Hans hænder, der er på størrelse med en wienerschnitzel, er kronisk beskidt, men Carl er stolt og står ved sit hverv på en beundringsværdig måde. Han er også en god fortæller (på tysk eller engelsk) og det er en hel særlig oplevelse at gå hen over den smukke hede i et adstadigt tempo, fordi de ca. 1000 får skal kunne nå at græsse, men han fortæller om livet som fåreholder. Hvis du vil lære endnu mere om de særlige Heidefår, kan du sågar bo hos ham og prøve at være fåreholder for en dag.

Kom helt tæt på fårene - de såkaldte Heidschnucke - med en fåreholder.

Kom helt tæt på fårene - de såkaldte Heidschnucke - med en fåreholder.

Fårene er et smukt syn

Fårene er en del af naturplejen i Lüneburger Heide og de særlige ”Heidschnucke”, som er tre forskellige fåreracer, er helt usædvanligt charmerende. Det er et meget harmonisk og smukt syn, når de store flokke går på heden og græsser under en dybblå himmel. På varme solskinsdage virker jobbet som fåreholder også som lidt af en loppetjans, men følger du Carl en hel dag, så vil lære, at dagen er lang og fyldt med hårdt fysisk arbejde, fordi fårene hver nat skal hjem til gården. Det er også her du bo og spiser. En stor del af det tyske køkken på disse kanter er med disse får. Retterne kan dele folks meninger om velsmagende mad, em giv det et forsøg – du bliver overrasket.

Det tyske køkken er overraskende godt

Det tyske køkken er måske ikke det mest roste i verden, men faktisk så er tyskerne utrolig kreative og langt fremme ift. at bruge lokale råvarer. Er du nysgerrig på en anderledes oplevelse, så besøg den lokale købmand Tante Hannah opkaldt efter Hannah Kohlmeyer i den hyggelige by Müden. Butikken er spækket med lokale lækkerier fra nærområdet, selvom det er en lille lokal købmand. Det er inspireret af gamle dage og der er stor opbakning fra de lokale.

Over 20 skønne campingpladser i Lüneburger Heide

Naturcamping Lüneburger Heide ligger tæt på Soltau og motorvejen A7, men i et naturskønt område med højt til loftet, ro og fred. Pladsen ligger midt i hedens smukke natur er der en hel særlig stemning – nærmest som ude ved kysterne. Der er en stor badesø midt på pladsen, som du kan ligge helt ned til. Faciliteterne er moderne ude at være prangende. Lige uden for døren er der talrige vandre- og cykelstier og helt op til 18 forskellige forlystelsesparker.

Campingplads med badesø

30 km længere mod øst ligger Ferienpark Heidesee, der er en mellemstor velholdt og hyggelig plads med store grønne arealer og en stor sø midt på pladsen. Der er restaurant, supermarkeder og fine faciliteter. Pladsen har masser af aktiviteter for børn, men du kan også sagtens finde dig en rolig plet væk fra legepladsen, fordi pladsen er så stor. Campingpladsens beliggenhed er skøn, fordi den ligger midt i naturområdet Lüneburger Heide.

Ferie tæt på Danmark

Destinationer tæt på Danmark er som små gaver i hverdagen og her må man sige, at Lüneburger Heide virkelig har noget at byde på. En ting er de mange oplevelsesparker, der kan kombineres med et par dage i storbyer som Hamborg og Hannover, men campingferie aktiv ferie i naturen er i sandhed det, der gør Lüneburger Heide til en perle og så er området fyldt med de venligste mennesker.

Fakta om Tyskland - Lüneburger Heide

Lüneburger Heide, der dækker et areal på 1070 km2 i den tyske delstat Niedersachsen, er et helt særligt landskab, der blev skabt i Middelalderen pga. fældning af skov til saltproduktion. Saltet blev brugt til at konservere fisk fra Nordsøen og Østersøen. Nord for Lüneburger Heide ligger Hamborg og syd for ligger Hannover. Området er perfekt til aktiv naturferie, kombineret med storbyferie. Et stop på vejen sydover eller en hel ferien.

Afstand fra Danmark: Ca. tre timer fra Padborg 

Mest besøgte attraktioner: Lüneburger Heide, over 15 forlystelses- og naturparker som Heidepark og Wildpark Lüneburger Heide, udsigtstårnet Heide Himmel og masser af små hyggelige byer som f.eks. selve Lüneburg.

Lüneburger-Radweg: 930 km gennem hele Lüneburger Heide - kortere ture er også muligt.

Overnatning: 

Ferienpark Heidesee i Faßberg 

Naturcamping Lüneburger Heide i Soltau

Bo hos en fåreholder

Information og flere overnatningssteder:

Turistinfo: Lüneburger Heide

Turistinfo: Niedersachsen

Turistinformation: Tyskland

 

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben
Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.