Skønne oplevelser i countrymusikkens hovedstad - Nashville
Log ind Log ind
Skønne oplevelser i countrymusikkens hovedstad - Nashville

Skønne oplevelser i countrymusikkens hovedstad - Nashville

Ved Cumberland flodens bredder i den amerikanske sydstat Tennessee ligger både statens og countrymusikkens ubestridte hovedstad Nashville. Her kan du få mange spændende oplevelser - både musikalske, men også på mange andre måder.

Lasse Løndahl Henriksen

Lasse Løndahl Henriksen

Fotograf

Tilføj favorit

En historisk vigtig by

Byen blev grundlagt i 1779 og er opkaldt efter Francis Nash, der var en stor krigshelt under den amerikanske uafhængighedskrig. Han var en ud af kun 10 oprørsgeneraler, der blev dræbt under kampene for Amerikas selvstændighed. Under borgerkrigen mellem nord- og sydstaterne blev Nashville den første delstats-hovedstad, der faldt til nordstaternes tropper. Slaget ved Nashville i december 1864, var en af de mere betydningsfulde kampe i krigen, hvor sydstaternes næststørste hær, Army of Tennessee, blev knust. Få måneder efter slaget sluttede krigen med nordstaterne som sejrsherrer.

En levende storby

I dag er Nashville en levende storby med omkring 600.000 indbyggere og byen byder på mange spændende oplevelser. I midtbyen finder du f.eks. mange natklubber og barer, der indbyder til et festligt natteliv. Cafeer og restauranter byder på god og solid amerikansk kost. Her finder du også mange sjove butikker der sælger alt fra cowboystøvler til merchandise for alle de mange country-kendisser byen har opfostret. I centrum finder du også det store museum Country Hall of Fame, der er en hyldest til alle stjernerne.

Grønne åndehuller

Byen har flere grønne områder, blandt andet Centennial Park, hvor man i 1897, i anledning af Tennessee Centennial and International Exposition, byggede en tro kopi af Parthenon i Athen. Den største forskel er dog - som de lokale fra Nashville udtaler: Vores står stadig!

Det historiske Edgefieldområde

Nordøst for centrum - og på den anden side af Cumberland floden - finder du det historiske Edgefield-område, hvor mange af husene er bygget i renæssance stil. Desværre gik mange af de gamle huse til under den store brand i 1916, men flere af husene på Russell, Fatherland og Woodland street, der er fra slutningen af 1800-tallet, står stadig i dag. Området i og omkring Edgefield byder også på mere autentiske butikker og spisesteder, der er væsentligt mindre turistede end selve centrum.

Radiostationen der gjorde country kendt

Lidt uden for centrum finder du The Grand Ole Opry, som siden 1925 har fungeret som både koncertsted og radiostation. Med stjerner som Hank Williams, Garth Brooks, Willie Nelson og Dolly Parton, var radiostationen med til at sætte country, bluegrass, folk og gospel på den musikalske dagsorden. Hver lørdag sendes der live fra The Grand Ole Opry, og hvis du er heldig, kan du få billet til showet. Lige ved siden af The Grand Ole Opry ligger det store shopping Opry Mills, hvor du kan shoppe alt det hjertet begærer. Der er noget for enhver.

Døren til Tennessee

Uanset om du kommer til Nashville, kun for at opleve byen, eller du vil udforske mere af staten, evt. i lejet bil, er det helt sikkert værd at spendere et par dage i byen. Der findes hoteller og moteller i alle prislejer og mange af dem ligger tæt på lufthavnen. Samtidig er det også nemt at komme videre rundt i staten, da de store hovedveje alle kommer gennem Nashville. Der er f.eks. kun et par timers kørsel til statens største by Memphis, der er kendt for Blues-musikken og Elvis Presley's hjem Graceland.

Fakta om Nashville, Tennessee

Nashville er hovedstad i delstaten Tennessee

Indbyggertal: 1.903.045 (2017)

Grundlagt: Juleaften 1779

Kendt for: Country-hovedstaden i USA og Elvis indspillede over 200 sange på Music Row

Mere information:
Turistinformation: Nashville