Vandsport i verdensklasse i Den Dominikanske Republik
Vandsport i verdensklasse i Den Dominikanske Republik

Vandsport i verdensklasse i Den Dominikanske Republik

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Spies

I Cabarete-området på den nordlige kyst af den Dominikanske Republik finder du nogle af verdens bedste strande til vandsport. Der er perfekte betingelser for surfing, kite surfing, windsurfing og andre action-fyldte aktiviteter i området.

Lasse Løndahl Henriksen

Lasse Løndahl Henriksen

Fotograf

Tilføj favorit

Konkurrence om bølgerne i Cabarete

I Cabarete, i Den Dominikanske Republik, kæmper de professionelle på lige fod med turister om at fange de bedste bølger og dem er der mange af. Af samme årsag afholdes der hvert år flere store internationale konkurrencer for surfere og windsurfere, hvor du har mulighed for at se verdens bedste surfere ride på bølger, der kunne give de fleste højdeskræk. På den nordlige kyst, mellem Puerto Plata, Playa Grande og Río San Juan er betingelserne og vindforholdene optimale for surfing og derfor er kysten kendt som en af verdens bedste strande til vandaktiviteter. Cabarete er kendt over hele verden som et mekka for vandsport og derfor har surfere og windsurfere strømmet til nordkysten i mere end 30 år.

Passatvinden sikrer perfekte bølger

Vindforhold i Cabarete kommer fra passatvinden, som er et vindmønster i denne nordlige del af Caribien. Den sikrer de perfekte bølger til alle slags surfing. Kombinationen af passatvinden og det, at der ikke findes rev i Cabarete, gør området til det helt perfekte sted for alle former for surfing.
I Cabarete kan du blive undervist fra dag til dag, men du kan også vælge at stemple ind i en Surfing Camp, hvor du kommer til at leve og bo som øens indfødte surfere. Her får du intensiv undervisning, indtil du er klar til at stå på eget bræt og selv finde de bedste bølger.

Udfordringer for de seje

Er du en erfaren surfer, og vil du gerne udfordres, byder nordkysten mellem Puerto Plata, Playa Grande og Río San Juan på strande, hvor bølgerne kan strække sig op til fire meters højde, og du virkelig kan få adrenalinen til at suse i blodet. 
Trænger du virkelig til at få aktiveret konkurrencegenet, kan du også deltage i en af de mange årlige surf-turneringer, der både er for erfarne udøvere, nybegyndere og børn, bl.a. "Caberete Classic" hvert år i juli. Cabarete er også vært for "Cabarete Race Week", som er en international windsurfing-konkurrence i juni, hvor vandhunde konkurrerer på den verdensberømte strand og forvandler den til en livlig strandfest.

Fakta om Den Dominikanske Republik

Hovedstaden i Den Dominikanske Republik er Santo Domingo. 

Befolkningstal: Ca. 9 mio.

Areal: Ca. 48.730 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 7.857 km

Største turistattraktioner: Det er stranden og vandsport som lokker turister til.

Mere information:

Rejsebureau: Spies

Turistinformation:Den Dominikanske Republik