Sådan er livet ombord på Celebrity Edge – måske verdens mest moderne krydstogtsskib
Log ind Log ind
Sådan er livet ombord på Celebrity Edge – måske verdens mest moderne krydstogtsskib

Sådan er livet ombord på Celebrity Edge – måske verdens mest moderne krydstogtsskib

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Celebrity Cruises

Et af de mest moderne skibe du kan rejse med nu, er skibet Celebrity Edge, der havde sin jomfrurejse 9. december 2018.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Krydstogt er en voksende ferieform

Krydstogtsferie er i disse tider en af de hurtigst voksende ferieformer, og det er der flere gode grunde til. Luksus, afslapning, et hotel der følger dig fra destination til destination, aktiviteter, gourmet mad som all inclusive, samt underholdning i verdensklasse er blot et udvalg af disse grunde – og så er det endda ikke dyrere end rigtig mange charterrejser. Det at krydstogtsskibene bliver mere og mere moderne tæller også med, og et af de mest moderne skibe du kan rejse med nu, er skibet Celebrity Edge fra Celebrity Cruises.

I stedet for den traditionelle hovedrestaurant, har skibet hele fire med hvert deres tema. Her er det Tuscan, der specialiserer sig i det italienske køkken.

I stedet for den traditionelle hovedrestaurant, har skibet hele fire med hvert deres tema. Her er det Tuscan, der specialiserer sig i det italienske køkken.

Designet som et luksushotel

Det første du lægger mærke til, når du træder ombord på Celebrity Edge, er det imponerende og fascinerende design, der springer i øjnene og sætter fantasien i gang. Et team af designere har leget med og udfordret de muligheder der ligger i at udforme et krydstogtsskib, så du nærmest ikke kan forestille dig at du er ombord på et skib. F.eks. er Grand Plaza, midtskibs, opbygget som en stor martini-bar, omgivet af dansegulv og scene til et af skibets flere bands, der bringer dig underholdningen om aftenen. Men i stedet for at afspærre baren til et indelukket rum, er der åbent i flere etager, og hele bar området og dansegulvet er omgivet af specialrestauranter, som steak restauranten Fine Cuts, og Raw on 5, der serverer alt godt fra havet. Der er med andre ord tænkt stort, og tænkt i at der skal være luft og højt til loftet, hvilket går igen over hele skibet.

Martini-baren på Grand Plaza ligger helt centralt på skibet. Hver aften er der underholdning eller livemusik.

Martini-baren på Grand Plaza ligger helt centralt på skibet. Hver aften er der underholdning eller livemusik.

Infinity Veranda og 117 suiter

Også i kahytterne oplever du det nyeste og mest innovative. Der findes 117 suiter ombord, i forskellige størrelser, og med plads til et varierende antal gæster, samt et udvalg af almindelige kahytstyper, men de mest populære er de såkaldte Infinity Veranda kahytter.

I forhold til kahytsstørrelsen på mange andre skibe, er der endog rigtig god plads, ikke mindst i det imponerende badeværelse, så det er som at træde ind på et hotelværelse hos et luksushotel på land. Men der hvor Infinity Veranda kahytterne virkelig skiller sig ud, er i den ende der vender ud mod havet. En glasskydedør kan lukkes op, så kahytten udvides med et par kvadratmeters veranda, hvorfra et stort glasparti åbner for udsynet til havet, eller den havn skibet måtte ligge til. Samtidig kan den øverste halvdel af glaspartiet, ved et tryk på en knap, køres ned, så du får adgang til den friske havluft og frit udsyn til havet.

Edens have – nu til søs

Designerne af Celebrity Edge har tydeligvis forstået, at vi mennesker har godt af at være omgivet af grønne planter, og i hele agterenden (bagerst på skibet, red.) har designerne virkelig slået sig løs. Fordelt over tre etager, endnu engang med højt til loftet, har de indrettet intet mindre end Edens have, udsmykket med et væld af levende planter og træer. På det nederste niveau ligger specialrestauranten Eden, der byder på en totaloplevelse, med en spændende menu, der er inspireret af myterne om Edens have. Samtidig optræder et hold af superdygtige artister, med sang, dans, gøgl og teater. Det er de såkaldte Edenister, der byder dig velkommen med et stort smil, et nysgerrigt blik, en gøglende dans eller balancerende med en pind i hånden. Og så med de ord der er gennemgående for Eden – ”Good Edening...”

På etagerne over Eden restauranten er der indrettet med et stort bar og lounge område, hvor du kan slappe af med en drink, eller overvære et af de mange shows, her bliver opført i løbet af krydstogtet. Det være sig alt fra ukuleleband, over singer-songwriters til de førnævnte Edenister, der giver det store show, med dans, sang og ikke mindst luftakrobatik.
Har du derimod mere lyst til at slappe af med en god kop kaffe, og måske et stykke udsøgt kage, ligger også Eden Cafe, der er trukket lidt tilbage fra aktiviteterne omkring baren.

Eden restauranten byder på hyggelige omgivelser, god mad og underholdning under måltidet.

Eden restauranten byder på hyggelige omgivelser, god mad og underholdning under måltidet.

Grill-mestre og tjenerstab i verdensklasse

Det er dog ikke kun i Eden, at det livgivende grønne er tænkt ind. På øverste dæk har man indrettet The Rooftop Garden, der som navnet antyder, er en have, hvor store bede med planter, er med til at afskærme de mange siddegrupper, der omkranser hele haven. Samtidig er her også storskærm, og om aftenen bruges området også som en stor frilufts-biograf. Fra The Rooftop Garden kan du gå direkte ind i endnu en af specialrestauranterne, The Rooftop Garden Grill, der nok vil tiltale de fleste danske gæster. Her serveres alt det bedste fra grillen, ikke kun kød, her er skam også vegetarretter, i et åbent miljø, så det nærmest er som at sidde og grille i din egen have. Bare med grillmestre og en tjenerstab i verdensklasse, så du skal ikke løfte en finger selv.

Rooftop Garden Gril byder på lækre retter fra grillen. Ude i det fri.

Rooftop Garden Gril byder på lækre retter fra grillen. Ude i det fri.

Magic Carpet - et af verdens mest specielle restauranter

At indtage et luksusmåltid eller nyde en drink med venner og familie, mens du hænger ud over kanten på et skib, lyder måske ikke som den bedste måde at slappe af på, men på Celebrity Edge, er det lige netop, hvad du kan. Altså opleve at hænge over vandet, mens du slapper af. Som verdens første krydstogtsskib, er Celebrity Edge nemlig bygget med en enorm platform, der hænger på siden af skibet. Platformen som hedder Magic Carpet, kan hejses op og ned langs ydersiden af skibet, på et enormt elevator ophæng, og alt afhængig af hvilken etage Magic Carpet er placeret på, anvendes det til forskellige formål. På dæk 12 fungerer Magic Carpet som lounge og bar område, og på dæk 5 omdannes Magic Carpet, på udvalgte aftener, til en restaurant, hvor du kan nyde et romantisk aftensmåltid, med udsigt til vand på tre ud af fire sider.  Sidst men ikke mindst bruges Magic Carpet på dæk 2 også som platform til de såkaldte tender-både, der bringer gæster til og fra skibet, hvis der ikke er mulighed for at skibet kan lægge til i en havn f.eks. fordi havnen ikke er dyb nok. Tenderbådene er tilmed særligt designet til Celebrity Edge, med flysæder, tv-skærme og aircondition, så du kan få den mest behagelige sejlads mellem skibet og havnen.

Magic Carpet platformen bruges både til restaurant og lounge bar. Hæng ud over kanten og nyd en drink eller et måltid mad.

Magic Carpet platformen bruges både til restaurant og lounge bar. Hæng ud over kanten og nyd en drink eller et måltid mad.

Madoplevelse i 3D

Endnu et sted hvor Celebrity Edge er first-mover, er på restauranten Le Petit Chef, hvor man kombinerer madoplevelsen med en 3D computeranimation. Når du sætter sig til bordet, projicerers fire små animerede kokke på bordet og den tomme tallerken foran dig. Hele måltidet bliver til en historiefortælling, hvor de animerede kokke viser hvordan dit måltid er tilberedt, lige fra mejetærskeren der har høstet kornet på marken, til den herlig gut, der laver bearnaisesaucen, og falder pladask i gryden. Så snart historien om den næste ret på menuen er færdig, placerer tjeneren den ægte ret foran dig, og anretningen ligner præcis den, som de små animerede kokke har præstenteret. Det kan lyde som en banal ting, men hele historiefortællingen giver med garanti noget at snakke om under måltidet, og det er helt sikkert værd at prøve.

Få tilberedt dit måltid i 3D. Le Petit Chef er en noget anderledes madoplevelse.

Få tilberedt dit måltid i 3D. Le Petit Chef er en noget anderledes madoplevelse.

En skøn dukkert  og masser af pools              

Intet krydstogtsskib uden pools, og det gælder selvfølgelig også for Celebrity Edge. Her findes to poolområder, med den store udendørs pool, hvor der bl.a. arrangeres poolvolley turneringer og andre relaterede vandaktiviteter. I det udendørs pool-område finder du også en jacuzzi i hver ende. Begge er designet i formen som et champagne glas, hvilket måske kunne inspirere til en tår boblevand, mens du slapper af i boblebadet. Herudover findes der også et ”voksenområde”, med egen pool og jacuzzi. Her er ikke adgang for børn under 16, så hvis du mere er til ro og afslapning, men stadig ønsker pooloplevelsen, er det stedet for dig. Samtidig finder du også her The Spa Café, der byder på spændende små, sunde snacks. Det er også herfra, der er adgang til det store Spacenter, der tilbyder et bredt udvalg af wellness behandlinger, frisør besøg og ikke mindst en traditionel gammeldags barber.

Nyd en afslappende behandling i det moderne Spa og wellness center.

Nyd en afslappende behandling i det moderne Spa og wellness center.

Topmoderne teatersal

Teatersalen på Celebrity Edge kan få mange almindelige teatersale på land til at blegne. Umiddelbart virker det måske, som om du har sat dig i en helt almindelig teatersal, men når de top professionelle sangere, dansere og luftakrobater kaster sig ud i det ene storslåede show efter det andet, bliver der god grund til at måbe. Flere dele af scenens gulv kan hæves og sænkes efter behov, og der er flere forskellige trampoliner og ophæng til luftakrobaterne. Derudover er baggrunden en af de mest avancerede teaterbaggrunds skærme, der til dato er produceret. Farver, lys, lyd, røg, og ikke mindst en regn-generator, er med til at løfte de mange produktioner helt op i verdensklasse. Hvad enten det er broadway shows, eller hyldest til 80'erne og 90'ernes pop-ikoner leverer kunstnerne et show, der kan få de fleste til at tabe kæben.

Kunst og et utal af detaljer

Overalt på skibet finder du inspirerende kunstværker, der er med til at vække undren og pirrer fantasien. Om det er malerier, animerede kunstværker på storskærme eller skulpturer, er der noget for enhver smag. Du kan uden tvivl bruge mange dage ombord bare på at lede efter sjove detaljer. En ting er dog sikkert, næsten uanset hvor længe du leder, vil du altid kunne finde noget nyt og tankevækkende lige om hjørnet. F.eks. et ”smeltet” maleri, der hænger ud fra væggen.

Celebrity Edge lever helt sikkert op til sit navn, og skubber uden tvivl dine forventninger helt ud over kanten med overraskelser og positive oplevelser over alt.

Over alt på skibet finder du spændende detaljer og kunstværker.

Over alt på skibet finder du spændende detaljer og kunstværker.

Fakta om Celebrity Edge

I sommerhalvåret sejler Celebrity Edge i Middelhavet, og om vinteren sejler hun i Caribien.

Rederi: Celbrity Cruise / Royal Caribbean Cruises Ltd

Jomfrurejse: D. 9.12.2008

Længde: 306 m

Højde: 39 m / 15 dæk

Antal gæster: 2918 stk. (+ 1.377 medarbejder)

Tophastighed:  21,8 knob eller ca 40 km/t

Pris: Ca. 1 milliard dollars

Mere Information:

Celebrity Cruises Danmark