Skiløb, snesko og skøn spaghetti - norditalienske Andalo Paganella har det hele
Log ind Log ind
Skiløb, snesko og skøn spaghetti - norditalienske Andalo Paganella har det hele

Skiløb, snesko og skøn spaghetti - norditalienske Andalo Paganella har det hele

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Trentino - Dolomitti Paganella

Andalo er en lille ferieperle i ca. 1000 meters højde, men bjergene omkring ligger i godt to kilimeters højde. Selve byen har lidt over 1000 indbyggere og er virkelig hyggelig med restauranter, cafeer og en lille campingplads. De fleste kommer hertil om vinteren.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Hyggelige Andalo by

Bjergbyen Andalo ligger på et plateau mellem Molveno, Cavedago og Fai della Paganella og er noget helt særligt, fordi den lille hyggelige by ligger mellem Paganella-massivet og Brentadolomitterne. Byen ligger 1.000 moh. og bjergene omkring er 2.000 meter høje. Der bor ca. 1.000 i Andalo.

Naturoplevelsen venter hele vejen rundt om Andalo. Der er ikke langt mellem de hyggelige gamle træhuse med stemningsfyldte restauranter og enorm gæstfrihed. De fleste kan både tysk og engelsk.

Gæstfriheden er enorm i hele området. Italienernes evne til at nyde livet smitter.

Gæstfriheden er enorm i hele området. Italienernes evne til at nyde livet smitter.

Familievenlig skiløb for alle

Skiterrænnet i Andalo er først og fremmest for familier. Der er pister i alle sværhedsgrader, men området er overskueligt og særdeles let at finde rundt i, så større børn kan sagtens køre selv. Der er ca. 35 km pister og sammenlignet med store skidestinationer, er det ikke meget, men netop det gør Andalo og Paganella skiområde til et hyggeligt og familievenligt sted. Hvis du ikke har eget skiudstyr kan det lejes og fordelen ved at leje er også, at du kan prøve det sidst nye. Skiskole findes også.

Et af de større områder til børn og nybegyndere.

Et af de større områder til børn og nybegyndere.

Snesko - en totaloplevelse

En gåtur på snesko i det smukkeste vinterlandskab er ren balsam for sjælen og her kan alle være med. Snesko er i bund og grund bare en forstørrelse af fodens trædeflade, så du ikke synker ned i sneen. De vejer ikke noget og spændes på helt almindelige vandresko. Når det er gjort, så går du fuldstændig, som du plejer. Et par skistave hjælper med at holde balancen. Med så simpelt udstyr, som du kan leje i byens sportsbutikker, kan de fleste gå ud i bjergene og få den ultimative naturoplevelse væk fra støj og mange mennesker på pisterne. Er du nybegynder, så kan du begynde nede i skoven på veje med sne eller du kan gå med på en guidet tur. Fordelen ved guidet tur er, at guiden kender vejen og terrænet ift. sneskred og vejrmæssige forandringer. Fordelen med en guide er også, at du kan slappe af, koncentrerer dig om at sætte det ene ben foran det andet og bare nyde den storslåede natur, som dette område er så begunstiget med.

Snesko er en storslået naturoplevelse med masser af ro.

Snesko er en storslået naturoplevelse med masser af ro.

Derfor skal du holde vinterferie i Andalo

1. Familievenlig skiferie
2. Snesko og andre aktiviteter til dig, der ikke står på ski
3. Det italienske køkken
4. Det italienske klima - kom gerne i marts

 

Det gode rejseselskab skal du selv sørge for.

Det gode rejseselskab skal du selv sørge for.

Det italienske campingkøkken

Italienerne er specialister, når det kommer til mad, og det er også en af grundene til, at campingferie i Italien tiltrækker så mange. Det italienske campingkøkken er nok det bedste i verden, fordi italiensk mad er så simpelt og præcis det gør, at det også er utrolig let at tilberede på camping. Vil man forkæle sig selv, så sviger Andalo heller ikke – der er gode spisesteder i alle prisklasser.

Den velsmagende Trento DOC er bare lidt af det, der venter fra det italienske køkken.

Den velsmagende Trento DOC er bare lidt af det, der venter fra det italienske køkken.

Sådan kan du bo i Andalo

Selvom Andalo er en mindre bjergby, så kan du bo meget forskelligt. Det firestjernede hotel Corona Dolomites Hotel er ren forkælelse med store værelse med udsigt til by og bjerge, en vinkælder med vinsmagning, restaurant og spa. Hvis du flyver på ferie er nærmeste lufthavn Malpensa i Milano. Der er transfer til Andalo.

Er du til noget så særligt som vintercamping, så er campingpladsen, der ligger centralt, et godt alternativ. Den har simple faciliteterne, men der er alt det, du skal bruge, og hvis du vintercamperer, har du normalt alting mere moderne i din campingvogn eller autocamper. Der er mange faste gæster på pladsen, men der er også afsat et område til turister. Lige ved siden af campingpladsen ligger et stort sportsanlæg Stadio del Ghiaccio med bl.a. svømmehal.​

Corona Dolomites Hotel har et vidunderligt spa.

Corona Dolomites Hotel har et vidunderligt spa.

Fakta om Andalo Paganella, Trentino

Bjergbyen Andalo ligger på et plateau mellem Molveno, Cavedago og Fai della Paganella og er noget helt særligt, fordi den lille hyggelige by ligger mellem Paganella-massivet og Brentadolomitterne i Trentino.

Afstand fra Danmark: Ca. 1.300 km fra den dansk tyske grænse

Kørselsvejledning: Andalo er let at køre til. Den hurtigste ruten er ned gennem Tyskland og Østrig, over Brennerpasset og ca. 15 km nord for Trento drejes der af mod Andalo. Herfra er der kun 20 km på gode bjergveje til Andalo.

Antal pister: 35 km fordelt på 11 km blå, 22 km røde og 2 km sorte. Langrend: 10 km.
Snesko: Cima Canfedin

Overnatning: Corona Dolomites Hotel åbent hele året eller campingpladsen Campeggio Andalo - åbent vinter fra december til april. Åbent sommer fra maj til oktober.

Spisesteder: Rifugio La Roda (på toppen af liften - suveræn udsigt) , Rifugio La Montanara (historisk og traditionel italiensk), restaurant TBC (pizza).

Mere info:

Turistinformation: Italien

Turistinformation: Trentino

Turistinformation: Andalo Paganella

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben

Nyeste indhold i Klubben