Smuk vandrerute ved Ruslandsbakkerne i Nordsjælland
Log ind Log ind
Smuk vandrerute ved Ruslandsbakkerne i Nordsjælland

Smuk vandrerute ved Ruslandsbakkerne i Nordsjælland

På vej mod Ruslandsbakkerne kører vi ind ad den lange grusvej - Museumsvej - til P-pladsen ved Rudolph Tegners Museum og Statuepark.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Rudolph Tegners Museum

En stor grå betonklods er placeret midt i dette naturskønne område og danner rammerne for museet, men det er ikke målet for denne vandretur i Ruslandsbakkerne.

Rudolph Tegners Museum

Rudolph Tegners Museum

På vej mod Rusland

I stedet går vi mod syd over de blomstrende lyngklædte bakker på sandede, gamle og snoede hulveje. Her findes en del enebærkrat og spredte fyrretræer. Ved en indhegning fortsættes ind i en lille skov - og pludselig er vi i Rusland! 
På en lille høj ses følgende gravering på en sten: "Dommer A. P. Larsen k.dm. Hillerød, påbegyndte og gennemførte fredningen af Rusland 1933-1954". Beviset på at vi er i Rusland!
Fra skoven kommer vi ud i et åbent landskab med fint udsyn over markerne mod syd og vi følger den markerede rute mod øst til vi kommer til stien langs Pandehave Å.

Lyngklædte bakker

Lyngklædte bakker

Pandehave Å

Stien snor sig langs med åen, som er vanskelig at få øje på gennem den tætte bevoksning. Stien er slået, så det er muligt at komme frem, men helt brugervenlig er den ikke. Mange steder er den ret så våd, så det anbefales at have støvler eller kraftige vandresko på. På de smalleste steder stikker krat og brændenælder ud på stien, så pas lidt på benene! Der er ikke meget udsyn langs å-løbet og efter godt en km. svinger stien væk fra åen og vi kommer igen på tørt land. Her kan vi vælge at gå gennem indhegningen, hvor kvæg og får græsser blandt de store enebærbuske, eller blive på stien i udkanten af skoven. Og det gør vi.

Langs Pandehave Å

Langs Pandehave Å

Statueparken

Tilbage i Rusland-skoven krydser vi igen stien og kommer op over nogle af de lyngklædte bakker, der ligger øst i området - og her står de første af Rudolph Tegners statuer. Og nu kommer statuerne som perler på en snor. Den ene store statue efter den anden.
På et højdedrag kan vi se langt mod nord - mod Gilleleje. Faktisk er det muligt at vandre helt op til nordkysten ved Dronningmølle, men det må blive en anden gang.

Statueparken

Statueparken

Fakta om Danmark - Nordsjælland

Nordsjælland eller Kongernes Nordsjælland er både kendt for spændende historiske slotte og klostre, men også noget af Danmarks mest imponerende natur, hvor du aldrig er langt fra vandet.

Vigtige historiske byer: Helsingør, Hillerød, Fredensborg og Frederikssund.

Største attraktioner: Kongelige slotte og slotshaver som Kronborg Slot, Frederiksborg Slot, Fredensborg Slot samt Jægerspris Slot.

Naturoplevelser: Nordkysten langs Kattegat, de store skove som Grib Skov, Store Dyrehave, samt de mange søer med mulighed for kano- og kajakture.

Nationalparken: Nationalpark Kongernes Nordsjælland 

Kronborg: Kronborg Slot

Frederiksborg: Frederiksbrog Slot

Fredensborg: Fredensborg Slot

Jægerspris: Jægerspris Slot 

Turistinformation: Nordsjælland

 

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben