Autocampertur til svenske Halland - så meget kan du opleve
Log ind Log ind
Autocampertur til svenske Halland - så meget kan du opleve

Autocampertur til svenske Halland - så meget kan du opleve

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: VisitHalland

Lige på den anden side af Kattegat, få timers kørsel fra Sjælland og en færgeoverfart fra Jylland, ligger svenske Halland, som er svensk, som når Sverige er aller bedst.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Hyggelige Halmstad

Halland største by hedder Halmstad og er yderst charmerende. Den er kendt for en del, bl.a. er det hjembyen for det svenske popband Roxette, der fik gigantisk verdenssucces med deres ørehængere. For historisk interesserede er der flere ting at kaste sig i lag med. De første kendte købstadsprivilegier fik Halmstad i 1307 udstedt af kong Erik Menveds bror, Christoffer 2., der var hertug af Halland. Christian IV, der var konge af Danmark fra 1588-1648, har også sat sit præg på Halmstad. Han opholdt sig meget i det dengang danske Halland og byggede både Halmstad Slot og et fæstningsværk, hvilket ses den dag i dag. Slottet, der blev bygget i begyndelsen af 1600-tallet, ligger smukt midt i byen ned til vandet og er bestemt et besøg værd, hvis man er historisk interesseret.

Slottet i Halmstad.

Slottet i Halmstad.

Oplevelser i og omkring Halmstad

Halmstad er et godt udgangspunkt for ferieoplevelser. Er vejret til det, så er der flere skønne sandstrande lige ud til Kattegat, hvilket også betyder de er meget børnevenlige. Bor du på campingpladsen First Camp Tjölosand, kan du gå til stranden. Halmstad er en oplevelse for sig, men det er naturen også. På nedenstående videoklip fortæller jeg om vandring på Prins Bertils Sti, action i Kungsbygget Äventyrspark og fantastisk mad på Möllegård.

Familievenlig cmpingplads ved Halmstad

Et godt sted at bo er First Camp Tjölosand - skøn familievenlig campingplads ved Halmstad.

Hallands imponerende natur

Sverige er uberørt, smuk og yderst varieret natur. Halland har det hele. Kattegatkysten med forrevne klippeskær og alenlange sandstrande, men også frodige skove, dybe søer, vandfald og en ås. På Hallandsåen er der 12 forskellige cykelruter, som alle bringer én over den 226 meter høje bakke, hvis du ellers er frisk på at trampe i pedalerne. Det kan du  også gøre på Kattegatleden, der går gennem Halland eller på den føromtalte 18 km lange Prins Bertils Sti, hvor alle kan være med. Er du mere til gåtur, kan en kort gåtur ind til det 35 meter høje vandfald ”Danska Fall” anbefales. Tæt på grænsen til Småland finder du de største søområder, hvor der også ligger en del campingpladser lige ned til vandet.

Det kan anbefales at medbringe gode sko, en rygsæk og evt. en cykel, hvis du ikke vil leje. Naturen er lige uden for døren, og så er den hel gratis.

Danska Fall i Simlångsdal.

Danska Fall i Simlångsdal.

Prøv noget helt andet i Halland

Bliv glaspuster for en dag hos Steninge Glashytta. Magnus, der er professionel glaspuster er ganske enkelt en oplevelse i sig selv.

Ferieoplevelse for hele familien

Mange holder ferie ude langs kysten, men længere inde i Halland kan du boltre dig i naturen helt gratis, og så ligger der også flere attraktioner, som du bør besøge. Den ene er Öströö Fårefarm ved Tvååker. Her er der både gårdbutik, lækker spisested, og så kan du komme med ud på markerne og se både får og højlandskvæg. Alle kan være med for det foregår alt sammen i en vogn trukket af en traktor.

Tag på spændende fåresafari ved Öströö Fårefarm

Ingen tvivl om at Öströö Fårefarm er for hele familien, også selvom det regner, som det gjorde da vi var der. Det blev alligevel en fin dag.

Mærk det historiske vingesus på Grimeton Radiostation

Grimeton Radiostation blev bygget i 1920’erne og bruges den dag i dag som backup for moderne kommunikation. I 2004 kom stedet på UNESCOs Verdensarvsliste og viser et yderst interessant og vigtigt stykke verdenshistorie. For modige turister er det muligt at kravle med op i de 127 meter høje master. Du kan sagtens få en fin oplevelse med et par timer her, men du kan også meget let komme til at bruge meget længere tid, hvis du skal smage kiksekage (radiokage) og lære at morse.

Så smukt ligger Tjöloholm Slot

Tjöloholm Slot, der ligger syd for byen Kungsbacka helt ud til Kattegat i den nordlige del af Halland, er hele områdets stolthed. I 1892 blev Tjolöholm købt af parret James Fredrik og Blanche Dickson, der indrettede det til det slot, du oplever i dag. Der er guidede rundvisninger, og rummene er meget imponerende. Haverne er det også, men det, som slår alt, er udsigten direkte ud over Kattegat. Hvis du gerne vil spise traditionel svensk mad, kan restauranten anbefales.

Apelviken Camping ligger fantastisk

Halland har mange campingpladser, men hvis du gerne vil bo på en, der ligger lige ud til vandet og som har alt, kan Apelviken anbefales. Den er ganske enkelt omgivet af skøn natur, men højt til loftet og havet sus i det fjerne. Hvis du vil bo i første række, skal du reservere i god tid.

Campingferie i Halland er helt suverænt

Campingferie i Halland er oplagt, og det giver så meget mening med hjul under ferien, hvis du godt kan lide at opleve noget. Det kan man her, og campingpladserne ligger både helt ud til Kattegat og inde i landet ved søerne. Fælles for dem alle er skøn natur og højt til loftet, mens faciliteterne varierer en del i standard. Kører du i autocamper, er der også autocamperholdepladser, men hvis du vil bo på dem for at komme tættere på naturen, er det ikke muligt. Camping i Halland er altid meget tæt på naturen, og det er skønt.

Campingferie i Halland i autocamper er helt perfekt, fordi du har optimal frihed til at køre efter næsetippen.

Campingferie i Halland i autocamper er helt perfekt, fordi du har optimal frihed til at køre efter næsetippen.

På denne campingrejse til Halland tester Anne-Vibeke autocamperen - Eura Mobil Profila RS 720 EB (2020 model)

Fakta om Sverige - Halland

Få meget mere Anne-Vibeke Rejser

Adgang til ALT indhold på AnneVibekeRejser.dk
Streaming af Tv-programmer i fuld længde - altid over 100 stk.
Næste online Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Costa Brava
De bedste rejsetips i et nyhedsbrev ca. to gange hver måned
Næste online foredrag: Guide til Costa Brava
Se og gense over 50 foredrag fra hele verden
Ja tak, lad mig se noget mere!